column

Seniorenmaanden

Seniorenmaanden

01-10-2023

De kwaliteit van onze dierenzorg moet perfect zijn. Een ouder dier kan (ongemerkt) last hebben van ouderdomsklachten. Honden en vooral katten zijn soms een meester in het verbergen van pijn en ziekte. Het is belangrijk om ziektes in een vroeg stadium te ontdekken, zo kunnen we meteen ingrijpen en erger voorkomen.

Waar kan een seniorencheck uit bestaan?
• Uitgebreid lichamelijk onderzoek. Uw huisdier wordt van top tot teen nagekeken. Er wordt ook naar het hart en de longen geluisterd.


• Een bloedonderzoek, zo komen we meer te weten over de nier- en leverfunctie. Voor het vroegtijdig opsporen van nierfalen wordt er ook gebruik gemaakt van de SDMA-test. Bij katten wordt de werking van de schildklier ook onderzocht.


• Een urineonderzoek, waarbij we onder andere naar de geconcentreerdheid, zuurgraad en aanwezigheid van bloed kijken. Daarnaast wordt de urine ook nog onder de microscoop bekeken om te kijken of er kristallen, ontstekingscellen of bacteriën aanwezig zijn.


• Bloeddrukmeting bij katten.

Overleg met onze dierenartsen welke van deze onderzoeken aanbevolen zijn voor uw huisdier. De seniorencheck kan uitstekend gecombineerd worden met de jaarlijkse vaccinatie.

Het belang van uw huisdier staat bij ons altijd voorop, want wij luisteren echt naar de mensen die in onze kliniek komen, aldus onze klanten. Met dat vertrouwen gaan we dan ook heel zorgvuldig om.

Obrechtstraat 2, Oss 0412-656767 | oss@anicura.nl www.anicura.nl/oss

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


08831 Aude Sapere