bruisende zaken

De jongen met het baardje

De jongen met het baardje

01-09-2019

Walter Vermeer heeft zijn eerste kinderboek geschreven en speelt er zelf de hoofdrol in. In ‘De jongen met het baardje’ schrijft hij over zijn ongeluk, hoe hij daarbij brandwonden opliep en zijn zoektocht naar zelfvertrouwen. Zijn vrouw, Chantal Vermeer, verzorgde de illustraties. Al meer dan 25 jaar staat Walter op het podium als zanger en entertainer. Ook is hij te zien als trouwambtenaar in het populaire televisieprogramma Married At First Sight op RTL 4. Hiermee kwam er voor hem een droom uit. Voor hem was dit het bewijs dat je met littekens toch beroemd kunt worden.

Het verhaal van Walter

Het gebeurde allemaal tijdens de kerstviering op school. Walter was vier jaar en speelde een schaapje tijdens het kerstspel. Compleet met wattenbaard. Per ongeluk kwam hij in aanraking met een kaarsje en het baardje vatte vlam. Na een lang verblijf in het ziekenhuis had Walter geen baardje van watjes meer, maar een baardje van littekens. Hoe ga je hier als kind van vier mee om? En hoe krijg je je zelfvertrouwen terug? Op school nam Walter de rol aan van clown. “Ik zorgde dat ik steeds de eerste was die een grap maakte.” Toch bleef Walter lange tijd worstelen met zijn brandwonden.

Zelfvertrouwen bespreekbaar maken

Met zijn boek geeft Walter hoop, houvast en inspiratie aan kinderen en ouders die zich onzeker voelen. Het boek is een instrument om het onderwerp ‘zelfvertrouwen’ bespreekbaar te maken. Want hoewel we dit onderwerp niet vaak bespreken, zouden we er soms best allemaal een beetje meer van willen hebben.

De opbrengst van ‘De jongen met het baardje’ gaat naar de Nederlandse Brandwonden Stichting, een organisatie die onvoorstelbaar goed werk doet voor mensen met brandwonden en naar Stichting Kind & Brandwond, die kinderen met brandwonden helpt om te gaan met hun littekens.

Het boek is te bestellen via www.waltervermeer.nl/boek en via Bol.com Of doe mee met onze lezersactie op de shoppingpagina en maak kans op één van de 10 exemplaren die Bruist mag weggeven.

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


BRUIST PUZZELS


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).