bruisende zaken

Verhuizen of oversluiten voor minder maandlasten?

Verhuizen of oversluiten voor minder maandlasten?

01-03-2020

Stel, je hebt jaren geleden een huis gekocht met een hypotheek van € 200.000. Je houdt niet van risico’s en hebt de hypotheekrente vastgezet tot 2030 voor 4,5% aan hypotheekrente. Hoe kom je van deze te dure hypotheek af? Bij het verkopen van het huis mag je de hypotheek in één keer aflossen.

En als je een leuk huis te koop ziet staan, is het te overwegen: De rentelasten voor de huidige hypotheek bedragen: € 200.000 x 4,5 % = € 9.000 per jaar. Dit terwijl je nu een hypotheek kunt afsluiten tegen een percentage van 2% of lager. Uitgaande van een hypotheekrente die weer vast staat tot 2050!! De jaarlijkse rentelasten, los van de evt. aflossing, komen dan uit op € 4.000.

Óf de hypotheek oversluiten: Natuurlijk betaal je voor oversluiten. Notariskosten, taxatiekosten, advieskosten, en boeterente, vaak best een flink bedrag. Maar de rente is nu zó laag, dat je het mogelijk wel weer terugverdient. En ondertussen profiteer je wel direct van die lage maandlasten.

Open en transparant is ons motto, zoek ons eens op via www.HypotheekAcademie.nl of Advieskeuze.nl voor reviews. Of neem contact op via Susan@hypotheekacademie.nl of 072-531 75 41, voor een eerste gesprek op onze kosten!

Eigenaar: Susan van der Graaf 072-5317541 / 06 -38636414 | susan@hypotheekacademie.nl | www.hypotheekacademie.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).