Column

We horen het vaak om ons heen:  ‘Hij of zij heeft een burn-out’

We horen het vaak om ons heen: ‘Hij of zij heeft een burn-out’

01-04-2020

Wat is er aan de hand bij een burn-out? Het woord zegt het al: Je bent opgebrand. Je voelt je uitgeblust, leeg, moedeloos, hebt last van geheugenverlies, slapeloosheid, concentratieproblemen, stress en vul maar aan. Het gaat niet meer. Het is op. Je hebt roofbouw gepleegd op je geest, ziel én lichaam.

We brengen onze auto naar de garage voor onderhoud, we gaan misschien geregeld naar de kapper en de tandarts, maar onszelf écht goed onderhouden laten we vaak op z’n beloop.

We weten het natuurlijk allemaal heus wel: Zoek de natuur op, doe dingen waar je energie van krijgt, etcetera, maar vaak gaan we pas kijken wat we echt nodig hebben als we daartoe gedwongen worden, omdat we vastlopen. Wat je lichaam qua voeding juist in deze tijd nodig heeft zijn serotonine en dopamine. Dit wordt onder meer aangemaakt door tryptofaan en tyrosine, bijvoorbeeld te vinden in wilde zalm, kipfilet, tonijn en sesamzaadjes. Een orthomoleculair arts kan je hierbij goed helpen.

Door geregeld ademhalingsoefeningen te doen, zoals hartcoherentie, laat je de stresshormonen in je lichaam dalen en de groeihormonen stijgen. Op www.deborahvroegop.nl/hartcoherentie zie je hoe je dat doet. Gewoon thuis, in de auto of waar je ook bent.

Als je je bewust wordt van dat wat jou belemmert, of welke belemmerende overtuigingen je bent gaan geloven, krijg je meer grip. Neem je gewoontes en patronen daarom eens onder de loep. Druk je vervelende gevoelens weg? Durf je geen grenzen aan te geven? En ‘last but not least’: Hoe zit het met je geestelijke verzorging? We maken onderdeel uit van een groter geheel. Ga op zoek naar de Bron van Leven, Licht en Liefde en laat je geestelijk voeden.

Wil je hulp in dit proces? Maak dan een afspraak voor een kennismakingsgesprek en ontdek of ik die persoon voor jou kan zijn.

Deborah Vroegop Coaching Druivenlaan 15, Alkmaar info@deborahvroegop.nl 06-37225849 www.deborahvroegop.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


02349 Rollebol Kindercentrum