bruisende zaken

Je wilt als ondernemer een website starten: waar begin je?

Je wilt als ondernemer een website starten: waar begin je?

01-05-2020

In de afgelopen jaren is het aantal bedrijven met een website sterk toegenomen. Mede door het feit dat steeds meer startende ondernemers hun activiteiten volledig online uitvoeren. Ze zoeken naar klanten, bieden een zakelijke dienstverlening of fysieke producten aan en leveren vervolgens vanuit huis of een klein kantoor.

Wist je dat je voor een eigen webshop geen voorraad meer nodig hebt?

Wist je dat je voor een eigen webshop geen voorraad meer nodig hebt? Met dropshipment kun je producten rechtstreeks vanaf een leverancier naar je klant sturen. Vaak gebeurt dit zonder dat een klant ziet, dat het product door een externe leverancier geleverd wordt. Welke ideeën heb jij al voor een nieuw te starten onderneming? 

Basisingrediënten voor een website 

Het starten van een website vergt verschillende voorbereidingen. Zorg bijvoorbeeld voor een geschikte domeinnaam. Een domeinnaam moet kort en duidelijk zijn. Zo mag de domeinnaam geen woorden bevatten, die op meerdere manieren geschreven zouden kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan een getal. Het zorgt voor onduidelijkheid, wanneer een bezoeker je website met iemand anders deelt. Een oplossing voor domeinnamen met een getal, is het registreren van domeinnamen die synoniemen bevatten. Denk aan een domeinnaam als ondernemer2be.nl en ondernemertwobe.nl. Door de ene domeinnaam door te laten linken naar de andere loop je geen bezoekers mis. 

Domeinnaam en webhosting afnemen 

Een domeinnaam registreren doe je eenvoudig online. In Nederland vind je talloze hostingpartijen, die domeinnamen aanbieden. Naast een domeinnaam heb je ook een stukje van een server nodig. Hier kun je de bestanden van je website straks op plaatsen. Veel ondernemers kiezen voor een combinatie van een domeinnaam en webhostingpakket bij dezelfde aanbieder. Heb jij al een betrouwbare partij gevonden voor je domeinnaam?  

Vormgeving voor je website uitzoeken of laten maken 

Nadat je een webhostingpakket en domeinnaam geregeld hebt, is het zaak om een vormgeving aan je website toe te voegen. Je kunt kiezen voor een bestaande vormgeving, welke vaak vijftig tot zestig euro kost. Deze templates worden onder meer aangeboden voor een CMS als WordPress of Drupal. CMS staat voor contentmanagement-systeem. Met een dergelijk CMS is het heel eenvoudig om je website te onderhouden. Je voegt met een paar muisklikken een nieuw product of een nieuw blogbericht toe. Zelfs zonder kennis te hebben over de ontwikkeling van websites en webwinkels! Op internet lees je meer over de mogelijkheden die een CMS als WordPress of Drupal je biedt.

Het alternatief voor het kiezen van een bestaande template is het op maat laten maken van een vormgeving.

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


BRUIST PUZZELS


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).