Adverteren werkt!

bruisende zaken

'Het kan ook anders'

'Het kan ook anders'

01-10-2020

Joan Belmer werkte tien jaar voor een grote uitvaartonderneming toen ze besloot om voor zichzelf te beginnen. “Ik wil families van het moment van overlijden tot en met de uitvaart alle aandacht kunnen geven, zodat er altijd iemand voor ze is. In eerste instantie breng ik vooral rust.”

Tip: Joan kan desgewenst ook de styling van de uitvaartlocatie verzorgen, zie www.funeralstyling.nl.

“Families zijn vaak in shock wanneer een overlijden plaatsvindt’, vertelt Joan. ‘Ze worstelen met het verlies en hun verdriet terwijl er tegelijkertijd in korte tijd veel moet worden geregeld. Dat kan behoorlijk overweldigend zijn. In deze moeilijke periode bied ik houvast en gaan we stap voor stap samen de uitvaart vormgeven zodat deze perfect past bij de wensen van hun dierbare én henzelf.” Alles is mogelijk “Ik houd niet van standaard. Als uitvaartverzorger moet je creatief zijn om het afscheid zo mooi en persoonlijk mogelijk te maken. De mogelijkheden zijn tegenwoordig eindeloos, daar probeer ik mensen ook bewust van te maken. Denk bijvoorbeeld aan de locatie van het afscheid; die hoef je echt niet perse te houden in de aula van een uitvaartlocatie, het kan ook op het strand, in het park of bij de golfclub. Laatst verzorgde ik de uitvaart van een jonge Antilliaanse jongen uit een grote familie. Voor hen heb ik de uitvaart buiten georganiseerd op een open plek, zodat iedereen er bij aanwezig kon zijn.” Samen met kinderen en kleinkinderen “Ik voer steeds vaker gesprekken met mensen die al voor hun overlijden hun wensen op papier willen vastleggen. Ik vind het jammer dat specifiek kinderen en kleinkinderen daarbij meestal pas in beeld komen als iemand al dood is. Waarom zou je hen niet al eerder de kans geven hun stem te laten horen? Door hen op deze manier bij het naderende afscheid te betrekken kunnen ze het later beter een plekje geven.”

“Ik streef naar een persoonlijk afscheid”

Loodglans 2, Heerhugowaard 06 – 44 20 60 20 info@multiuitvaartverzorging.nl www. multiuitvaartverzorging.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).