Column

Ik voel me afgeserveerd op mijn werk

Ik voel me afgeserveerd op mijn werk

01-11-2020

Een vrouw, begin 50, komt bij me. Ze zit ziek thuis. Door alle spanningen op het werk gaat het niet meer. Haar werkgever biedt haar een vaststellingsovereenkomst aan. Dit voelt als afgedankt en aan de kant gezet. Niet gewaardeerd voor de jarenlange inzet en trouwe dienst die ze bewezen heeft. Het voelt oneerlijk.

En wat moet ze doen als ze straks geen baan meer heeft? Hoe komt ze met deze leeftijd nog ergens aan de bak? Ze kan alleen maar apatisch voor zich uitstaren. Geknakt, verdrietig, teleurgesteld.

We kijken samen naar wat er allemaal toe heeft geleid dat ze zich nu op dit punt in haar leven bevindt. Hoe haar opvoeding is geweest. Hoe ze geleerd heeft altijd dienstbaar te zijn. Hoe haar overtuigingen zich in haar hebben gevormd: “Jouw mening doet er niet toe. Jij bent hier om gehoorzaam te zijn en te geven.” We hebben het thema ‘grenzen stellen’ verkend. Waar ligt voor jou een grens? Kun je dat voelen? Mag je die van jezelf stellen? Hoe neem je de ruimte in die je nodig hebt? Mag je die ruimte van jezelf innemen? We stappen in een mooi proces, waarbij ik soms meega naar gesprekken met haar werkgever. Vooral stel ik vragen die deze vrouw helpen zich bewust te worden van bepaalde processen in haar leven en hier meer grip op te krijgen. Zo komt ze weer in de ruimte en vrijheid om vanuit rust keuzes te maken en nieuwe kansen te ontdekken.

Wil jij ook hulp van een professional bij jouw proces? Gun jezelf deze investering en neem contact met mij op om de mogelijkheden te ontdekken. Soms is één gesprek al voldoende. Zowel videocall, een wandeling in het park of een bezoek aan mijn praktijk behoren tot de mogelijkheden.

Wil je leren constructieve gesprekken te voeren? Maak een afspraak en ik geef je de tools in handen.

Druivenlaan 15, Alkmaar info@deborahvroegop.nl 06-37225849 www.deborahvroegop.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


10375 Monique Bankras Uitvaartbegeleiding