bruisende zaken

Popart leeft!

Popart leeft!

01-01-2021

Als achtjarige kwam Nico Kuilboer voor het eerst in aanraking met bekende kunstenaars als Rembrandt van Rijn en Vincent van Gogh. Een fascinatie voor kunst was geboren. Toen Nico vervroegd met pensioen ging, richtte hij zich volledig op het maken van popart. Met succes, want hij heeft verschillende exposities op zijn naam staan.

“Als kind kon ik al goed tekenen”, vertelt de inmiddels 75-jarige Nico. “Thuis durfde ik echter niet eens te beginnen over een mogelijke loopbaan als kunstenaar. Dat was destijds helemaal geen optie.” Hij koos dan ook voor een ‘gewone’ loopbaan en kwam uiteindelijk terecht op het Clusius College in Alkmaar. “Ik werkte er als conciërge en gaf daarnaast lessen kunstgeschiedenis. Toen mijn vrouw ziek werd, kreeg ik de kans om eerder te stoppen met werken.”

Op zoek naar een eigen stijl

Na het overlijden van zijn vrouw had hij opeens alle tijd van de wereld. “In die periode kwam ik in aanraking met popart. Deze kunststroming, die vooral in de jaren 50 en 60 populair was, was het helemaal voor mij.” Geïnspireerd door grootheden als Andy Warhol en Roy Lichtenstein ging Nico er zelf mee aan de slag.

Volop inspiratie

“Ik gebruik altijd veel kleuren en werk hard edged, dat wil zeggen dat ik de kleuren tegen elkaar aan leg en ze dus niet meng voor een optimaal contrast. Meestal kies ik één thema waar ik vervolgens een serie aan wijd. Dat kan van alles zijn, van bloemen tot kleine kinderen. Momenteel ben ik bezig met portretten van filmsterren als Sophia Loren en Brigitte Bardot. Het liefst werk ik tegelijk aan twee of drie verschillende werken. Ik woon alleen, dus ik schilder waar ik wil. Ik ben er zeker vier dagen per week mee bezig. Inspiratie heb ik nog steeds genoeg, ik verveel me geen moment!” Tip: Nico werkt desgewenst ook in opdracht.

Fitoma Popart | 06-33866994 | info@fitomapopart.nl | www.fitomapopart.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


02349 Rollebol Kindercentrum