Adverteren werkt!

bruisende zaken

Lees deze tips als je zakelijk veel op pad bent

Lees deze tips als je zakelijk veel op pad bent

01-03-2021

Als zzp’er veel onderweg voor werk? Dan zijn er een paar belangrijke dingen die je moet weten. Met deze drie tips, waaronder het afsluiten van een zakelijke autoverzekering, kun je een hoop geld besparen.

1. Verzekering op orde

Als je je personenauto voor zakelijke ritten gebruikt, zoals klantbezoek of het vervoeren van zakelijke goederen, is een autoverzekering voor zakelijk gebruik verplicht. Daarmee ben je ook onder werktijd goed verzekerd tegen schade die je aan anderen en andermans spullen toebrengt. Dat is handig, want een schadepost zoals letsel kan al snel in de honderdduizenden euro’s oplopen.

Bovendien biedt een zakelijke autoverzekering een passende dekking voor zzp’ers. Als ondernemer maak je namelijk meer kilometers. Daarnaast kan het voorkomen dat je je auto privé gebruikt of dat er af en toe iemand anders in rijdt. Een zakelijke autoverzekering houdt hier rekening mee en zorgt dat je ook in deze situaties goed verzekerd bent.

Zo kies je de juiste autoverzekering
Weet je niet zeker welke (zakelijke) autoverzekering je nodig hebt? Dan helpen we je graag op weg:

Ik gebruik mijn personenauto ook zakelijk. Dan heb je een zakelijke personenautoverzekering nodig.
Ik wil een bestelauto of vrachtwagen verzekeren. Sluit hiervoor een bedrijfsautoverzekering af.
Ik wil ook de bedrijfsgoederen en gereedschappen die ik zakelijk vervoer tegen schade en diefstal verzekeren. Dit kan met een aanvullende verzekering: de eigenvervoerverzekering.
Ik gebruik de auto alleen voor woon-werkverkeer. Dan heb je aan een particuliere autoverzekering genoeg.

2. Registreer je ritten

Elke ondernemer is verplicht om een rittenregistratie bij te houden. Als je je zakelijke auto ook privé gebruikt kunnen de kilometers snel oplopen. Hou dit dus goed in de gaten en zorg dat je jaarlijks niet meer dan 500 kilometer privé rijdt. Anders staat je misschien wel een flinke bijtelling te wachten.

3. Ken je aftrekposten

Je belastingen doen is niet alleen kommer en kwel: een slimme zzp’er kent zijn aftrekbare bedrijfskosten. Heb je kosten gemaakt voor brandstof, zakelijke autoverzekeringen, reparaties, onderhoud of parkeren? Dan mag je deze aftrekken en hoef je dus minder belasting te betalen. Ook de rente voor je leaseauto is aftrekbaar. Zorg natuurlijk wel dat je alle bonnetjes bewaart als bewijs.

Als je een bedrijfsauto met eigen middelen of middels financial lease koopt, kun je in aanmerking komen voor bepaalde regelingen die voordelig kunnen uitpakken. Controleer bijvoorbeeld of je recht hebt op de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek en de investeringsaftrek. Ook de aankoop van je bedrijfsauto mag je afschrijven. Dit doe je door de aankoopkosten met de winst van je onderneming verrekenen. Deze regelingen gelden veelal niet voor personenauto’s, maar bijvoorbeeld wél voor een bestelbus of een personenauto die als taxi wordt gebruikt.

Als je je personenauto voor zakelijke ritten gebruikt, zoals klantbezoek of het vervoeren van zakelijke goederen, is een autoverzekering voor zakelijk gebruik verplicht.

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).