Adverteren werkt!

Bruisende Zaken

Ben jij klaar voor jouw volgende stap?

Ben jij klaar voor jouw volgende stap?

23-07-2021

Als je op dit moment een beroep uitoefent waar je niet tevreden mee bent, kan dat erg vervelend zijn. Dit kan er namelijk voor zorgen dat je met tegenzin naar je werk gaat. Je wilt uiteraard het liefst een baan waar je iedere dag met plezier naartoe gaat, maar het kan lastig zijn om deze baan te vinden. Wel is het voor mensen die graag een andere baan willen van belang om zelf actie te ondernemen. Je kunt dit bijvoorbeeld doen door een nieuwe opleiding te volgen.

Een nieuwe stap in je carrière

Het is erg vervelend als je niet op je plek zit bij het bedrijf waarvoor je werkt. Als dit het geval is, zul jij er zelf voor moeten zorgen dat je een nieuwe baan krijgt. In sommige gevallen is dit simpelweg een kwestie van solliciteren, maar als je liever een totaal andere baan wilt, kan het handig zijn om je in te schrijven op een opleiding. Er zijn verschillende soorten opleidingen die geschikt zijn voor mensen met een fulltime baan. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om je in de avonduren te laten bijscholen waardoor je uiteindelijk een erkend diploma kunt behalen. Voor de meeste mensen die al een baan hebben, is dit een stuk prettiger dan het volgen van een opleiding op een reguliere onderwijsinstelling. 

Een passende opleiding vinden

Mensen die graag een nieuwe stap willen zetten in hun carrière, doen er verstandig aan om een opleiding te volgen. Het is dan wel van belang dat zij goed nadenken over welke opleiding het best bij hen past. In deze situatie wil je immers voorkomen dat je uiteindelijk opnieuw op een werkplek terecht komt waar je je niet helemaal prettig voelt. Als je het lastig vindt om een opleiding uit te kiezen, is het misschien een goed idee om te gaan kijken naar jouw kwaliteiten. Mensen die het fijn vinden om anderen te helpen, kunnen er bijvoorbeeld voor kiezen om een hrm opleiding te gaan volgen. 

Een brede opleiding kiezen

Wanneer je niet zeker weet welke opleiding het best bij je past, kan het een goed idee zijn om een brede opleiding te kiezen. Hierdoor heb je na het afronden van de opleiding nog de keuze uit verschillende mogelijke werkgevers in verschillende sectoren. Een voorbeeld van zo’n brede opleiding is bijvoorbeeld de opleiding facility management hbo.

Mensen die graag een nieuwe stap willen zetten in hun carrière, doen er verstandig aan om een opleiding te volgen.

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).