Adverteren werkt!

bruisende zaken

Omzet verhogen op het terras? Zo doe je dat.

Omzet verhogen op het terras? Zo doe je dat.

01-09-2021

Het horeca terras heeft een grotere waarde dan ooit tevoren. Daar wil je zoveel mogelijk uithalen. Benut jouw terras zou efficiënt mogelijk en geef de omzet een boost met deze handige tips.

Zorg voor een uitnodigende uitstraling

Een eerste indruk kan je maar één keer maken, zorg dus dat die indruk goed is. Dat doe je door jouw terras te laten opvallen met een sfeervolle uitstraling. Comfortabel terrasmeubilair alleen is niet meer genoeg. De terrasgast van 2021 wil maximale beleving. Maak je terras extra uitnodigend door het terras aan te kleden met planten, terraskleden, loungesets, lage en hoge tafels, sfeerverlichting en opvallende decoratie. 

Digitaal bestellen

Ergernis nummer één op het terras: wachten totdat de bestelling doorgegeven kan worden. Dat los je op door gasten de mogelijkheid te bieden om digitaal te bestellen. Bestellen via een bestel app of website maakt bestellen sneller dan ooit. Medewerkers hoeven alleen de bestelling nog maar te brengen. Bovendien kan het digitaal bestellen de besteding per gast aanzienlijk verhogen. Een laatste ronde is snel besteld. 

Scoor met terrasspecials 

Genieten met hoofdletter G, dat is wat de terrasgast dit seizoen wil doen. Daar horen uitgebreide borrelplanken, cocktails, mocktails, ijskoffies, huisgemaakte ijsthee en lekker gebak bij. Nu gasten eindelijk weer mogen aanschuiven, maken ze het graag extra feestelijk. Ze belonen zichzelf het liefst met iets extra’s. Vooruit, nog maar een stuk taart. Gewoon omdat ze het zo gemist hebben. Daar kan je goed op inspelen met een terrasspecial-kaart. Verfrissende drankjes, lekkere speciaalbiertjes, bittergarnituur, fingerfood en borrelplanken mogen dit seizoen niet ontbreken op jouw terras. 

Bied extra comfort 

Voor een goede ervaring komen gasten graag terug. Sterker nog: de volgende keer nemen ze hun vrienden mee. Leg je gasten daarom in de watten en doe net iets extra’s. Dit zorgt voor een fijn – en waarschijnlijk langer – verblijf waardoor ze meer besteden. Het begint bij de basis: Comfortabele terrasstoelen, kussentjes, parasols en lekkere loungebanken. Daarna kan je de terraservaring versterken door zonnebrand aan te bieden tijdens zonnige dagen, kleurplaten aan te bieden voor de kleintjes, een bak water neer te zetten voor de dorstige viervoeter en door waterijsjes uit te delen. Kleine moeite, groot resultaat. 

Terras voor het hele jaar 

Het liefst profiteer je het hele jaar door van een gezellig gevuld terras. Dat kan met een terrasoverkapping! Het winterterras is in trek. Gewapend met kleedjes, kussentjes en vuurkorven nemen gasten ook in de donkere maanden graag plaats op het terras. Is een terrasoverkapping een te grote investering? Zorg dan in ieder geval voor grote parasols, heaters, kussentjes en beschutting tegen harde wind met behulp van windschermen. 

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


BRUIST PUZZELS


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).