Adverteren werkt!

bruisende zaken

Dementievriendelijke   uitvaartverzorging

Dementievriendelijke uitvaartverzorging

01-10-2021

U wist het misschien niet, maar sinds januari 2018 ben ik geschoold als Dementievriendelijke Uitvaartverzorger. U zult misschien denken; “Kan dat ook nog en is dat nodig?” Ja, is op beide vragen het antwoord.

Het zal u vast niet ontgaan dat we in onze samenleving steeds vaker geconfronteerd worden met dementie. Bijna iedereen kent in zijn of haar omgeving wel iemand die deze ziekte zelf heeft – in één van de vele vormen die er zijn- of die bij een naaste te maken heeft met deze ziekte.

In mijn werk kom ik ook regelmatig in situaties terecht waar de overledene een partner met dementie achterlaat. Of dat er een familielid is die ermee te maken heeft. Het is voor de omgeving vaak moeilijk om te bedenken hoe zo iemand op een goede manier bij het afscheid van een dierbare betrokken kan worden. En dát is waar ik nou juist meer ‘handvatten’ voor heb gekregen tijdens mijn trainingen Dementie Vriendelijke Uitvaart. Het maakt dat ik mij zelf comfortabeler voel in een situatie waarin ik te maken heb met mensen met dementie (zowel tijdens mijn werk als privé) en dat ik beter in staat ben om daarop in te spelen en vaak ook de hele familie het belang te laten inzien van betrokkenheid van diegene bij het afscheid van iemand die voor hen allemaal dierbaar en geliefd is. Het zorgt altijd voor meer verbinding en dat zit ‘m niet in hele grote dingen, maar kan door een klein moment of gebaar al tot stand gebracht worden. Goed afscheid nemen kan maar één keer en juist bij degene die het door de dementie misschien allemaal minder goed weet en snapt, is het gevóel belangrijk…..dát blijft.

U vindt meer informatie op www.dementievriendelijkeuitvaart.nl

“Afscheid moeten nemen van een dierbare is intens.” Daarom is het volgens Monique Bankras, eigenaresse van Monique Bankras Uitvaartbegeleiding, ontzettend fijn als er iemand is die je daarin kan begeleiden. “Iemand die er voor jou is en juist die dingen verzorgt en regelt die voor jou op dat moment teveel zijn.”

Vekenweg 6, De Weere | 06-30642871 Eigenaar: Monique Bankras | www.moniquebankras.com

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


BRUIST PUZZELS


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).