Adverteren werkt!

bruisende zaken

FESPA Global Print Expo 2021 in Amsterdam.

FESPA Global Print Expo 2021 in Amsterdam.

01-11-2021

Van 12 tot en met 15 oktober vind de Global Print Expo plaats in Amsterdam. Dit is de grootste vakbeurs voor speciaal drukwerk in Europa. Honderden exposanten presenteren hun nieuwste innovaties en productlanceringen in het RAI Exhibition Centre. Dit is een fijne locatie omdat je hier zowel met de auto als met het openbaar vervoer makkelijk kunt komen. Maak kennis met digitale en zeefdruk sectoren voor grafische toepassingen tot aan bewegwijzering, decoratie, verpakkingen, industriële en textieltoepassingen. In samenwerking met de European Signage Expo kun je tijdens dit event kennis met elkaar delen, nieuwe trends ontdekken of investeren in nieuwe machines of verbruiksartikelen. 

Lasersnijden

Lasersnijden is een techniek om nauwkeurig en snel te snijden in verschillende materialen zoals bijvoorbeeld hout, glas of leer. Met een lasersnijder kun je tot een bepaald formaat materialen snijden of graveren. Het laserlicht richt op zeer geringe afstand op het oppervlak die je gebruikt. Met een zeer hoge temperatuur smelt en verdampt het materiaal. De warmte zorgt ervoor dat er geen scherpe randen met bramen komen, afbramen is daarom ook niet nodig. 

De snelheid van de lasersnijmachine hangt af van het soort laser en het vermogen van de laser. Maar ook hangt de snelheid af van het soort materiaal en de dikte van het materiaal. De machine wordt aangestuurd door programmatuur. Je kunt een bestand zelf maken en aanleveren als STEP-bestand of DXF/DWG-bestand. Door middel van werken met kleur weet de lasersnijder of het materiaal gesneden of gegraveerd moet worden. 

Geschikte materialen voor lasersnijden

Zoals je in de vorige alinea al gelezen had, kun je verschillende materialen gebruiken voor het lasersnijden. Het lasersnijden van plexiglas kun je ook toevoegen aan deze lijst. Plexiglas is een thermoplastische kunststof. Het materiaal is doorzichtig en wordt veel gebruikt als vervanger van glas. Plexiglas is lichter en goedkoper dan glas. Daarnaast is plexiglas makkelijk te bewerken en dit is een groot voordeel voor het lasersnijden. Verder is plexiglas een duurzaam materiaal en verkleurt of verweert het niet. 

Plexiglas snijden gebeurt op een hoge snelheid waardoor er glasheldere randen ontstaan, hierdoor is er geen nabewerking nodig. Niet alleen voor lasersnijden, maar ook voor graveren is plexiglas een geschikt materiaal. De vorm en de dikte van het plexiglas maken niet uit, door een hoge precisie kun je plexiglas gebruiken voor verschillende toepassingen zoals bijvoorbeeld modelbouw, letters en displays. Je kunt zelfs trofeeën maken en borden voor zowel binnen als buiten. Plexiglas kan namelijk goed tegen temperatuurwisselingen en heeft uv-bescherming.

Lequal | Entrada 400 | Amsterdam-Duivendrecht

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).