Adverteren werkt!

bruisende zaken

Waar moet je op letten bij de aanschaf van je eerste auto?

Waar moet je op letten bij de aanschaf van je eerste auto?

01-11-2021

Auto kopen? Let hierop!


Ga je jouw eerste auto kopen? Een eerste auto kopen is altijd spannend. Wordt het een Hyundai Kona of een ander gaaf model? Als je jouw eerste auto gaat kopen, zijn er enkele punten waar je op moet letten om zo de auto te vinden die het beste bij jou past. En dat niet alleen, want er zijn ook andere zaken waar je rekening mee moet houden. Wij vertellen je in dit artikel waar je op moet letten bij het kopen van jouw eerste auto. Lees snel verder voor meer informatie.

Bekijk welke auto bij jouw behoeften past


Ga je een auto kopen, dan is het goed om vooraf na te denken over wat jij precies belangrijk vindt aan een auto. Heb je een gezin? Dan heb je een ruime auto nodig. Maak je vele kilometers? Dan is een stadsauto wellicht niet geschikt, maar kun je beter voor een sportief model kiezen. Bedenk ook of je een auto met trekhaak wilt als je vaak spullen versleept. Verder is het goed te bedenken of je liever een nieuwe auto koopt of een tweedehands auto. De eerste auto die je koopt, moet precies bij jou en je behoeften passen. Wanneer je hierover nadenkt voordat je voor een auto gaat kijken, zal dit de zoektocht een stuk vereenvoudigen.

Stel je budget vast


Stel vast hoeveel budget je precies hebt voor jouw auto. Wil je graag een nieuwe auto kopen of een tweedehands exemplaar? Misschien is jouw gewenste optie nieuw niet haalbaar, maar kun je deze tweedehands wel voor een scherpe prijs krijgen. Je moet bij het budget niet alleen nadenken over de aanschafkosten van de auto, maar ook over de kosten die je maandelijks aan de auto kwijt zal zijn. Misschien weet je nog niet zo goed welke kosten er zoal bijkomen als je een eerste auto koopt. Kosten waar je rekening mee moet houden zijn het benzineverbruik, afschrijving, wegenbelasting en onderhoudskosten. Deze kosten verschillen per merk en model auto en ook tussen nieuwe en tweedehands auto’s.

Bekijk hoe goed de auto onderhouden is


Koop je bijvoorbeeld een tweedehands auto, dan is het goed te weten hoe de staat van onderhoud van de auto is. Dit moet je dan ook zeker vragen aan de verkoper, omdat hij/zij het onderhoud zou moeten kunnen aantonen. Ook is het belangrijk te weten of de auto schade heeft ondervonden, omdat dit van invloed is op de prijs die je straks voor de auto wilt betalen.
 

Bedenk waar je jouw auto gaat kopen

Als laatste is het belangrijk om te bedenken waar je jouw eerste auto gaat kopen. Dit kan bij de dealer, een autobedrijf of bij een particulier. Je zal bij een particulier wellicht een scherpere vraagprijs krijgen, maar je hebt hier minder zekerheid over de kwaliteit van de auto. Bij autobedrijven en dealers kun je doorgaans rekenen op garantie. Denk hier dus goed over na.

Wij wensen je veel succes met het kopen van je eerste auto.

https://www.viabovag.nl/auto

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).