bruisende zaken

Van mens tot mens

Van mens tot mens

01-10-2022

In 2015 startte Shanna Blokker en Martina van Ingen samen Maison Thuiszorg. In de loop der jaren is de onderneming uitgegroeid tot een belangrijke aanbieder van WMO diensten (huishoudelijke hulp, dagbesteding en individuele begeleiding) in de Zaanstreek, Wormerland en Purmerend. Sinds 2018 biedt Maison Thuiszorg dagbesteding onder de noemer Ydee Atelier. Onlangs vond de feestelijke heropening plaats.

Heb je ondersteuning nodig in het huishoudelijk werk? Dan schieten de enthousiaste medewerkers van Maison Thuiszorg graag te hulp. Ook voor individuele begeleiding kun je er terecht. “Het laatste kun je via de gemeente aanvragen wanneer je om wat voor reden dan ook vastloopt in je leven. Sommige mensen zijn angstig en komen simpelweg de deur niet meer uit, waardoor ze in een isolement terecht komen. Anderen maken hun post niet meer open en raken in de schulden. Mensen met verslavingsproblematiek kunnen vaak hulp gebruiken om te voorkomen dat ze weer terugvallen in hun oude gewoonten.”

Samen sterk

Een multidisciplinair team van professionals draagt zorg voor de individuele begeleiding. “Zij zullen elkaar perfect aan qua opleiding en ervaring. Iedereen heeft zijn eigen kracht, daar probeer ik bij het toedelen aan cliënten zoveel mogelijk rekening mee te houden. We hebben ook regelmatig intervisiebijeenkomsten zodat we van elkaar kunnen leren.”

Een vertrouwd gezicht

“Daarnaast streven we ernaar dat cliënten een vaste hulpverlener hebben, overigens ook bij de huishoudelijke ondersteuning. Om dat mogelijk te maken werken we met koppels, zodat er altijd een bekende back-up is. Cliënten zien daardoor 95% van de tijd een vertrouwd gezicht. Al onze cliënten hebben een verhaal. Je wilt dat niet steeds opnieuw vertellen. Dan ben je te veel bezig met het verleden terwijl je de ogen juist moet richten op de toekomst. Het is belangrijk dat je het gevoel hebt dat de hulpverlener naast je staat en je het vertrouwen geeft dat je het wel degelijk zelf kunt.”

Warm, huiselijk en persoonlijk

Sinds 2018 biedt Maison Thuiszorg dagbesteding in het Ydee Atelier aan de Zaanweg. In 2018 begonnen op de Guisweg in Koog aan de Zaan, begin 2021 verhuisd naar de Zaanweg. “Onder meer voor mensen met psychische problemen, een licht verstandelijke beperking, stoornissen binnen het autistisch spectrum, depressie en niet-aangeboren hersenletsel. Ze kunnen hier deelnemen aan allerlei activiteiten, van houtbewerking en beschilderen van woonaccessoires tot haken, breien, koken en in de moestuin werken. Er is zelfs een winkeltje waar we de gemaakte spullen en spullen die gemaakt zijn in andere dagbestedingen in Nederland verkopen. Met ons splinternieuwe busje worden mensen indien nodig opgehaald en weer thuisgebracht. De sfeer is warm, huiselijk en persoonlijk. We werken bewust in kleine groepjes zodat mensen zich gehoord en gezien voelen.”

Denken in mogelijkheden

Wat is de persoonlijke drijfveer van de mensen achter Ydee Atelier en Maison? “Niet denken in beperkingen maar in mogelijkheden. Wij vinden het bijvoorbeeld fantastisch om te zien hoe iemand die in het verleden in een instelling zou moeten verblijven, nu mede dankzij onze begeleiding zelfstandig kan functioneren. Dat lukt natuurlijk niet altijd, maar dat is wel het streven. En als het dan ook echt lukt, worden wij daar heel blij van.”

‘We denken niet in beperkingen maar in mogelijkheden’

Maison Thuiszorg Zaanweg 99, Wormerveer 075-6151447 info@maisonthuiszorg.nl www.ydeeatelier.nl www.maisonthuiszorg.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


10375 Monique Bankras Uitvaartbegeleiding