column

Poeha...

Poeha...

01-11-2022

In mijn werk is het de kunst om uit de gesprekken met families iets te halen, waarmee een soort van startpunt wordt gemaakt voor het verzorgen van een persoonlijke uitvaart. Zo was ik laatst bij een familie die ‘niet zo heel veel wilde’, geen poeha…

Voor melding van overlijden BEN IK 24 uur per dag bereikbaar: 06-30642871

Ze dachten dat er wel van alles zou ‘moeten’ omdat dat nou eenmaal zo hoort. Bij elke opmerking die ze daarover maakten, vroeg ik steeds weer: “Wat willen jullie?” En toen ik de prachtige sprei zag op het bed van hun vader en aangaf dat we hem daar mooi in zouden kunnen wikkelen en op een eenvoudige baarplank konden leggen, bleek dat een gouden greep. Het werd uiteindelijk een intiem afscheid thuis, waarbij zijn kinderen alles wat bij pa hoorde om hem heen hadden gezet, met wat mooie takken en bloemen uit z’n eigen tuin. Ze deelden hun herinneringen en staken kaarsjes rondom hem aan. Met zijn lievelingsmuziek op de achtergrond droegen de kinderen hem uiteindelijk via de tuindeuren naar de rouwauto die buiten klaarstond om hem naar het crematorium te brengen.

Alles kan en bijna alles mag, ik luister, veer mee en samen maken we een prachtig afscheid. Mét of zonder poeha…..

Vekenweg 6, De Weere | 06-30642871 www.moniquebankras.com | info@moniquebankras.com Monique Bankras Uitvaartbegeleiding

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


02349 Rollebol Kindercentrum