bruisende zaken

Waarvoor zijn schakelkasten goed?

Waarvoor zijn schakelkasten goed?

11-09-2022

Tegenwoordig zijn we allemaal afhankelijk van elektriciteit. We gebruiken het continu: we whatsappen, netflixen, werken en gamen dagelijks. Om dit te kunnen doen hebben we elektriciteit nodig. Je mobiel moet opladen, je schermen moeten in het stopcontact en dan hebben we het nog niet over apparatuur zoals: stofzuigers, de waterkoker en de wasmachine. Alle elektriciteit die we binnen, maar ook buiten gebruiken moet ergens vandaan komen. En dat ergens, dat is een schakelkast.

Voor elektriciteit in de straten 

Een schakelkast zie je vooral terugkomen in de straat. Het zijn namelijk de kasten die de elektriciteit reguleert en de elektriciteitspunten beschermen binnen de wijk. Kortom zonder schakelkasten zouden de stoplichten en lantaarnpalen in jouw wijk, niet werken. De kasten bieden een goede bescherming voor de onderdelen die erin bewaard zitten. De kasten zijn vaak van stevig materiaal en inbraakwerend, om vandalisme tegen te gaan.  De kasten zijn bovendien voorzien van een goede isolatie en fundering en hebben een ventilatie waardoor warmte niet te veel effect heeft op het elektriciteitsnet. Schakelkasten zorgen dus niet alleen voor een stroom van elektriciteit, maar ook voor bescherming. Bescherming van apparaten, draden, maar ook van de mensen. 

 

Het veilig gebruiken van machines 

De schakelkasten en de bijbehorende frequentieregelaar zijn daarnaast te gebruiken voor de industrie. Hierbij draait het ook allemaal om de bescherming van de elektriciteitspunten. Machines moeten iedere dag gebruikt worden, zonder dat er gevaarlijke situaties ontstaan. Door een kast te plaatsen en daarbij knoppen te plaatsen, hoef je niet in een wirwar aan kabels te kijken en kun je vanaf de buitenkant alles bedienen. Zelfs als er niet voldoende kennis is van elektriciteit is er voldoende veiligheid. Medewerkers kunnen hierdoor ook sneller veranderingen aanbrengen in het geval van kortsluiting of een andere situatie. 

 

Bescherming tegen invloeden van buitenaf 

De kasten en de frequentieregelaar zorgen er dus voor dat de elektriciteit goed gereguleerd wordt, maar minstens zo belangrijk dat alles zo veilig mogelijk is. Het biedt bescherming voor invloeden van buitenaf, maar biedt ook bescherming naar buiten voor gevaarlijke onderdelen in de kast. De kast is makkelijk te bedienen en te openen, maar is inbraakwerend. Bovendien is een schakelkast een duurzame oplossing. De kasten zijn vaak van goed materiaal gemaakt en gaat zo jaren mee. Geen quick wins, maar de meeste voordelen op lange termijn.

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


02349 Rollebol Kindercentrum