BRUISENDE COLUMN

Nabil Aoulad Ayad:  ‘Ik dacht dat ik authentiek was’

Nabil Aoulad Ayad: ‘Ik dacht dat ik authentiek was’

30-11--0001

Je kent cabaretier Nabil Aoulad Ayad misschien van zijn deelname aan Wie is de Mol? of LOL: Last One Laughing. Op dit moment trekt hij langs de zalen met Nee, precies daarom, een show over zijn verlangen naar echtheid.

Maak kans op voorstellingstickets en twee weken gratis streaming. Ga naar theater.nl/bruist

In de rust van de coronatijd ontdekte Nabil iets over zichtzelf: “Ik heb door de smartphone veel te veel prikkels gekregen. Hierdoor ben ik onbewust gedrag van anderen gaan overnemen, terwijl ik dacht dat ik authentiek was.” In deze tijd vol prikkels kunnen we volgens hem iets leren van de jazzmuziek. “Bij jazz verstaan ze de kunst van het weglaten. Die stiltes zijn zo krachtig. In het dagelijks leven hebben we vaak de neiging om steeds meer noten achter elkaar te willen zetten.”

De echte Nabil

Die neiging herkent Nabil bij zichzelf, maar ziet hij ook om zich heen, met name in de televisiewereld. “Aan elke talkshowtafel zit wel een BN’er, die ergens iets van moet vinden.” Als iemand die zelf ook regelmatig op de buis te zien is, is Nabil zich wel bewust van de dubbele positie die hij inneemt. “Juist omdat ik de wereld van tv goed ken, kan ik er iets zinnigs over zeggen. In LOL of Wie is de Mol? zie je altijd maar een stukje van iemand. Alles is perfect gemonteerd en er worden delen weggelaten. Op het podium niet. Dat is de echte Nabil.”

Geen wijzend vingertje

“Ik ben overigens niet zo’n cabaretier die op het podium een belerend verhaal staat te vertellen”, voegt hij eraan toe. “Ik ga ervan uit dat het publiek toch wel slimmer is dan ik. Maar ik probeer met mijn grappen wel een verhaal over te brengen dat het publiek aan het denken kan zetten.” Nee, precies daarom is te zien tot en met 11 mei 2024. Kijk voor meer informatie en tickets op Theater.nl.

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


02349 Rollebol Kindercentrum