BRUISENDE COLUMN

Niet alleen een kwestie van calorieën

Niet alleen een kwestie van calorieën

01-05-2018

De stofwisseling en de hormoonhuishouding zijn mede erg bepalend. Vaak wordt er wat makkelijk over gedaan.

“Afvallen is gewoon een kwestie van minder eten en meer bewegen”. Minder eten is niet makkelijk wanneer je vaak honger hebt of veel stress ervaart en uren zweten op de sportschool is meestal ook niet de oplossing. In de praktijk komt hier veel meer bij kijken.


Met name de stofwisseling is erg bepalend, en deze is niet voor iedereen hetzelfde. Deze wordt grotendeels hormonaal aangestuurd en verschillende factoren hebben hier invloed op. Hierbij kun je denken aan anticonceptiva, zwangerschap en de menopauze, maar ook slechte eetgewoonten, “moderne” voedingsmiddelen, bepaalde medicijnen en stoppen met roken. Door een hormonale disbalans ontstaat er een stofwisselingsprobleem. 

Het Cure4Life programma brengt het lichaam weer in balans. Op basis van een uitgebreide vragenlijst, bloed- en urineonderzoek stelt het medisch team van Cure4Life een persoonlijk voedingsprogramma samen. De kracht zit in de hoeveelheden en combinaties van natuurlijke voeding, zonder dieetpillen of shakes. 


Tijdens het programma wordt ook aandacht besteed aan coaching en emotie-eten. Henriëtte Hummel is Cure4Life consulent in Alkmaar en begeleid haar cliënten tijdens het hele traject. Zij is gewichtsconsulent, orthomoleculair adviseur en therapeut natuurvoeding. Daarbij heeft zij psychosociale medische basiskennis en is specialist op gebied van emotie-eten.


Henriëtte: “Wie het programma correct volgt kan een gewichtsverlies verwachten 5 tot 8 kilo per maand, zonder hongergevoel. Mensen voelen zich fitter, energieker en zitten lekkerder in hun vel. Tevens heeft het programma ook een hele positieve invloed op gerelateerde gezondheidsklachten zoals hoge bloeddruk, diabetes type 2 en maag- en darmklachten”. Tijdens het programma krijg je een goed inzicht in welk voedingspatroon voor jou werkt. Met behulp van “de richtlijnen voor de toekomst” is het goed mogelijk om de resultaten voor lange tijd te behouden. Tevens vinden er nog enkele na-consulten plaats. Het proces begint met een uitgebreide intake. Hiervoor biedt Cure4Life een gratis en vrijblijvend informatief consult aan van 75 min. 


Voor meer informatie:

hhummel@cure4life.nl of 06-23579555

Jan Ligthartstraat 1, Alkmaar

www.cure4life.eu

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


02349 Rollebol Kindercentrum