Column Eva

Rouwbegeleiding Zorg om de overgebleven ouder

Rouwbegeleiding Zorg om de overgebleven ouder

31-05-2018

Kies als nabestaande voor een steuntje in de rug: 06-11445637

Verlies van de levenspartner Als je na een lange relatie je levenspartner verliest, staat je wereld stil. Je kunt niet meer genieten van veel dingen in je leven, het leven drukt als een zware last op je. Je kinderen en kleinkinderen komen de eerste tijd vaker langs en helpen je door bij je te zijn. Maar na een paar maanden gaat iedereen weer door met zijn of haar eigen leven en zit je nog steeds met dat diepe verdriet en gemis; je rouwt om het verlies van wie je hebt lief gehad.

Volwassen kinderen Volwassen kinderen kunnen zich veel zorgen gaan maken om de overgebleven ouder. Ze zien dat hun vader of moeder zich alleen voelt in het ouderlijk huis. Ze vragen of er wel gekookt wordt, en nemen soms extra eten mee. Maar ze zien ook het enorme verdriet van vader of moeder en kunnen zich machteloos voelen. Ik word regelmatig gebeld of gemaild door een volwassen kind dat vraagt of ik met de ouder een kennismakingsgesprek wil doen. Dan bel ik de ouder eerst zelf en als deze het goed vindt, maken we een afspraak.

Rouwbegeleiding kan steunen Rouwbegeleiding kan helpen om de weg terug naar je eigen leven te vinden. Soms begint rouwbegeleiding met goed voor jezelf te gaan zorgen door voldoende te eten, slapen en bewegen. Ook een invulling geven aan de moeilijke dagen, zoals verjaardagen, trouwdag en sterfdag, komt aan bod. Doel van de rouwbegeleiding is het terugvinden van je eigen levenskracht en zingeving voor je eigen leven.

Rouwbegeleiding van De Spiegelboog wordt vergoed door de zorgverzekeraars vanuit de aanvullende zorgverzekering.

U kunt mij bereiken voor een kennismakingsgesprek op tel: 06-11445637 of via e-mail: evasnieder@despiegelboog.nl

Eva Snieder-Nieuwhof | 06-11445637 info@despiegelboog | www.despiegelboog.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


02349 Rollebol Kindercentrum