bruisende zaken

Ingrijpen op hoofd én hart

Ingrijpen op hoofd én hart

31-07-2018

Tineke Bontes werkte jaren in de geestelijke gezondheidszorg als o.a. sociaal psychiatrisch verpleegkundige en sociotherapeut.

“In veel gevallen gaat het om het hervinden van de balans”

Overtuigd dat het ook anders kon, begon ze vierenhalf jaar geleden onder de naam PSYt  haar eigen praktijk voor psychologische hulpverlening in Heerhugowaard.  Dankzij haar ruime ervaring en expertise kunnen ook mensen  met complexe en meervoudige problematieken bij  haar terecht.

“Het mooie is dat ik in mijn praktijk in alle vrijheid kan werken, daarbij niet beperkt door de kaders van een instelling”, vertelt Tineke gepassioneerd. “Ieder mens is anders. Daarom is ook iedere behandeling anders. Deze wordt op maat afgestemd op de persoon. Sommige mensen verwachten dat ik met een toverstafje alles weg kan toveren, maar de realiteit is dat mensen intrinsiek gemotiveerd moeten zijn om aan zichzelf te werken. Het is een proces dat je samen ingaat.”

Diverse hulpvragen

“De hulpvragen waar mensen mee komen, zijn heel divers. Sommige cliënten zijn ernstig getraumatiseerd of hebben onbegrepen lichamelijke klachten (prikkelbare darm syndroom), anderen lijden aan terugkerende eetbuien en zijn niet in staat zelf bepaalde gedragspatronen te doorbreken. Maar er zijn ook mensen die moeite hebben over een verbroken relatie heen te komen en daarvoor eerst door veel oud zeer heen moeten.”

Onbewuste aanspreken

“Kenmerkend is dat ik zo snel mogelijk richting een oplossing werk. Mijn behandelingen zijn over het algemeen dan ook kort en afgepast. Ik combineer vaak EMDR en cognitieve therapie met hypnotherapie, trance en ontspanning. Dat is mijn grote kracht. Soms kom je met gesprekken niet ver genoeg en is het beter om het onbewuste, de intuïtie, aan te spreken.”

Nog een pluspunt: PSYt heeft geen wachtlijst!

Stationsplein 49E Heerhugowaard 06-55334494 | info@psyt.nl www.psyt.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


10375 Monique Bankras Uitvaartbegeleiding