Column

“Aaaarg! Gremlins in je hoofd”

“Aaaarg! Gremlins in je hoofd”

01-03-2019

Veel vrouwen hebben gedachten die ze niet uit kunnen schakelen of die snel naar boven komen als iemand iets zegt of er iets gebeurt. Bijvoorbeeld: “Ik kan het niet”, “Waarom lukt mij dat niet”, “Weer niet perfect”, “Durf ik niet”, “Niemand vindt mij leuk, knap, interessant”. Ik noem dat Gremlins.

Speciale “Bruist” lezers actie: Nu een ‘Stoppen met Piekeren’ Sessie van €65 voor €35. Actie geldig t/m 31 maart 2019. Vermeld bij boeking Bruist aanbieding.

Niet de schattige, pluizige variant maar de lelijke, stoute, enge. Deze gedachten bijten zich vast, gaan niet meer weg of komen keer op keer terug. Het vervelende hieraan is dat je continu hetzelfde tegen jezelf zegt, waardoor de gedachten en bijbehorende gevoelens sterker worden. Je draait in hetzelfde kringetje rond. Blijft malen, je hoofd raakt overvol, je kunt niet meer stoppen met denken.

Vrouwen zijn geneigd om vooral aan negatieve ervaringen te denken. Ik hoor een vrouw nooit zeggen: “Dat was zoooo leuk, ik kan gewoon niet stoppen met daaraan te denken.” Gremlins zijn gedachten die gekoppeld zijn aan ongewenste emoties zoals kwaadheid, jaloezie, angst, verdriet enz. Bijvoorbeeld: “Het moet anders”, “Ik mag dat niet zo voelen”, “Waarom reageer ik nou weer zo”, “Ik had dat niet moeten doen of zeggen”. Wat jij tegen jezelf zegt, wat je denkt beïnvloedt hoe jij je voelt en hoe jij je gedraagt. Constant piekeren zorgt voor onrust en stress en kan ervoor zorgen dat je niet meer geniet van je leven.

Vrouwen gaan anders om met piekeren en de emoties die daarbij komen kijken dan mannen.

Wil jij je Gremlins de deur uitzetten? Boek een ‘Stoppen met Piekeren’ sessie (telefonisch of via email) en ervaar hoe specifiek op het vrouwenbrein gerichte coaching werkt.

- Claudia Koehoorn

Fnidsen 77, Alkmaar | 06-22922101 | info@jouwtransfomatie.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).