Bruisende zaken

Nuance zet autistische kinderen in hun  kracht

Nuance zet autistische kinderen in hun kracht

01-03-2019

Helena Norder werkt al vele jaren met plezier in het onderwijs. Kinderen die extra zorg nodig hebben, hebben daarbij haar bijzondere interesse. In 2017 startte ze haar eigen coaching praktijk, Nuance, om specifiek autistische kinderen en jong volwassenen met leer- en/of gedragsproblemen een helpende hand te bieden.

“Het is een voorrecht om deze kinderen te mogen helpen”

Helena zag in de praktijk waar kinderen en jong volwassenen met autisme tegenaan lopen. De schat aan kennis en ervaring die ze in het onderwijs heeft opgedaan, verdiepte ze nog eens door het volgen van workshops en zet ze nu in als coach.

Rust creëren “Autistische kinderen en jongeren zijn niet anders, ze denken alleen anders en hebben moeite met het verwerken van informatie. Hun probleem zit vaak in een verstoorde communicatie. In hun waarneming nemen ze alles heel letterlijk waardoor ze de context missen en het overzicht verliezen. Dat maakt hen op sociaal gebied onhandig, met alle gevolgen van dien. Als coach is het vooral mijn taak om de chaos in hun hoofd weg te nemen en rust te creëren.” Veiligheid en voorspelbaarheid “Een persoonlijke klik is essentieel, evenals een veilige, voorspelbare omgeving. Samen gaan we na waar jouw behoefte ligt en wat je nodig hebt van mij. Ik kom kinderen tegen die nog geen diagnose hebben gekregen en onrustig zijn omdat ze niet precies weten wat er aan de hand is. Of ze hebben al wel het etiket ‘autisme’ opgeplakt gekregen, maar worstelen met de vraag ‘hoe nu verder’. Je moet zelf begrijpen waarom je doet wat je doet, voordat je er mee verder kunt. Dat neemt ook veel onzekerheid weg.” Focus op de mogelijkheden “Ik werk veel met pictogrammen en praktische opdrachten, en geef zo concreet mogelijk handvatten mee waar je echt iets mee kunt. Door goed te luisteren, ontdek ik wat je mogelijkheden zijn. We focussen op wat je wél kunt en bouwen daarop voort. Ik vind het heel bijzonder om naast jou te mogen staan, daar ligt mijn persoonlijke drive!”

“Als coach kan ik helpen dingen te begrijpen en in het juiste perspectief te zien”

Autismepraktijk Nuance | Zocherstraat 49 Alkmaar | 06-15581924 | autismepraktijknuance@gmail.com

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).