column

Van jezelf houden

Van jezelf houden

01-05-2019

Oprecht van jezelf houden, we verlangen er allemaal naar, maar we doen het niet allemaal. Het is ook een lastige vraag: “Hou jij van jezelf?”

Veel mensen antwoorden “ja natuurlijk” maar ik zie vaak twijfel in hun ogen.

Veel vrouwen die in mijn praktijk komen zeggen ronduit “nee”. Het maakt me verdrietig omdat het zo belangrijk is, de basisvoorwaarde om blij te zijn met jezelf en te horen en voelen dat een ander jou leuk vindt en zelfs van je kan houden.

Mensen die van zichzelf houden vergelijken zich niet continu met anderen omdat ze niet constant bezig zijn met wat anderen van ze denken of vinden. Ze zijn blij met zichzelf en realiseren zich dat het bij anderen ook niet altijd rozengeur en maneschijn is.

Ze kiezen voor zichzelf. Durven nee te zeggen tegen anderen. Zorgen dat ze tijd overhouden voor dingen die ze echt belangrijk vinden.

Mensen die van zichzelf houden laten hun geluk niet van anderen afhangen. Ze zitten niet te wachten op de perfecte baan, ideale partner, leuke vrienden, gezellige avond uit of een droomvakantie. Ze zijn niet afhankelijk van anderen maar nemen het geluk in eigen hand.

Mensen die van zichzelf houden straffen zichzelf niet als er iets niet goed gegaan is. Ze denken niet constant na over het verleden of aan wat nog gaat komen. Ze kunnen wel twijfelen maar zijn in staat om achter hun eigen keuzes te staan. Fouten maken hoort bij het leven en ze zien het als een eenmalig iets of een les waardoor ze het voortaan anders aanpakken.

Herken jij dat je een aantal dingen graag zou willen maar nog niet doet of durft te doen? Start met liever zijn voor jezelf, te luisteren naar jezelf. Wil je hier graag eens over praten dan luister ik graag naar jou. Wil je er hulp bij; ik kijk samen met jou waar jij behoefte aan hebt en hoe ik jou daarbij kan helpen.

- Claudia Koehoorn

Fnidsen 77, Alkmaar | 06-22922101 | info@jouwtransfomatie.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


BRUIST PUZZELS


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).