bruisende zaken

Wat sleep jij mee?

Wat sleep jij mee?

01-08-2019

Het is vakantietijd, tijd om koffers in te pakken voor leuke reisjes. Misschien ga je op avontuur naar nieuwe bestemmingen. Misschien kies je voor iets vertrouwds of blijf je thuis. Ook al heb je een heerlijke vakantie en geniet je twee of drie weken volop van rust en ontspanning, na je vakantie ga je weer verder met je normale leven. Alles waar je last van hebt, is er nog steeds of komt weer op volle kracht naar boven.

Ervaringen, situaties, overtuigingen & gedachten, iedereen draagt bagage met zich mee.

Of je nu op reis gaat of niet, iedereen draagt bagage met zich mee. Ervaringen, situaties, overtuigingen en gedachten die zich gedurende je leven in je rugzak hebben genesteld. Gedachten die je al heel lang hebt, ga je geloven. Het zijn automatische gedachten geworden, waardoor we niet eens meer doorhebben dát we die gedachten hebben.

We zijn ons daar niet meer van bewust. En omdat we ons niet meer bewust zijn van die gedachten, hebben we niet door wat voor impact ze hebben op hoe we ons voelen en hoe we ons gedragen. Bovendien is het zo dat als je een bepaalde gedachte al heel lang hebt, dat het onderbewuste ook voor bewijs zal zorgen om die gedachte te bevestigen. Denk jij bijvoorbeeld diep vanbinnen ‘ik ben niet leuk genoeg’ of ‘niemand zit op mij te wachten’, dan beïnvloedt dat de manier waarop jij je wereld ziet. Als je bijv een bekende tegenkomt in de stad en die zegt geen gedag, dan kun je denken: ‘ik ben niet leuk genoeg, want hij of zij zegt geen gedag’. Maar misschien heeft diegene jou helemaal niet gezien of durft hij of zij geen gedag te zeggen.

Sta jij weleens stil bij welke bagage jij elke dag met je meedraagt? Bagage die je onnodig met je meesleept, die je denken, voelen en doen aansturen, misschien wel zonder dat je het doorhebt. Ben jij er aan toe om te kijken naar wat je meesleept en waar je vanaf wilt? Zet dan de eerste stap en neem contact met mij op om een afspraak te maken. Het verplicht je tot niets maar je wordt er wel iets wijzer van.

Claudia Koehoorn

Fnidsen 77, Alkmaar | 06-22922101 | info@jouwtransfomatie.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).