bruisende zaken

Passie voor het kunstenaarsvak

Passie voor het kunstenaarsvak

01-09-2019

Paulina Martin de Kreij is een beeldhouwster met een passie voor het vak. Ze zit vol met creatieve ideeën en staat vooral bekend om haar prachtige bronzen beelden die ze zelf ontwerpt en maakt. In het verleden heeft Paulina ook veel met kristal, natuursteen en hout gewerkt. Ze heeft bijvoorbeeld meegewerkt aan de Batavia, een prachtig houten schip, geheel in Renaissance stijl.

“Beeldhouwen en alles wat daarmee samengaat blijf ik uitoefenen. Er is nog veel wat ik wil uitbeelden.”

Eigen werkplaats

Je vindt de werkplaats van Paulina tegenover de kerk in Almere Haven. Hier maakt ze het merendeel van haar beelden. Ook vind je hier haar eigen expositieruimte, Galerie Odelein, waarin Paulina haar werken tentoonstelt. Ben jij een liefhebber van kunst en beeldhouwen? Breng dan zeker eens een bezoekje!

Lessen in beeldhouwen

Naast dat Paulina in haar eigen atelier de mooiste werken maakt, geeft ze er ook lessen in beeldhouwen. Tijdens deze lessen leren cursisten hoe ze zelf een beeld kunt maken. Paulina vertelt dat haar cursisten gedreven zijn en mooie beelden maken. “Ik ben trots op ze!”

Van abstract tot figuratief

Als het om beeldhouwen gaat, is Paulina van alle markten thuis. Zo kan ze abstracte werken maken, maar ook heel figuratief. De stijl waarin ze werkt, ligt geheel aan de wensen van de opdrachtgever. Werkelijk alles is mogelijk. Ook maakt Paulina soms gedenkstenen voor graven. Hiermee kan men op een bijzondere en persoonlijke manier een overleden dierbare eren.

Paulina maakt haar kunstwerken vaak in opdracht. Heb jij een idee voor een mooi beeld dat je graag wilt laten maken? Neem dan zeker contact op! Wandel ook gerust eens binnen in Paulina’s eigen galerie Odelein. Hier vind je een doorgaande expositie van haar mooiste beelden.

Paulina's werk is te zien in Atelier Odelein

Atelier Odelein | Kerkgracht 129, Almere 036-5311319 | 0618492523 | www.odelein.com

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).