column

Verdriet verwerk je niet,  maar draag je met je mee

Verdriet verwerk je niet, maar draag je met je mee

01-10-2019

Hoe ga je na de dood van een dierbare verder met je leven? Hoe ga je om met dat verlies? Marieke de Bruijn, psychosociaal therapeute en docente verlieskunde, geeft aan de hand van levendige, persoonlijke voorbeelden inzicht in de processen en gevoelens die spelen in een rouwproces.

Tijdens deze lezing vertelt zij wat verliezen kunnen betekenen in het leven en hoe nabestaanden die beter kunnen ‘dragen’. Zij staat stil bij (de functies van) gevoelens als verdriet, boosheid en jaloezie die bij ingrijpende gebeurtenissen de kop op kunnen steken. Daarbij maakt zij duidelijk dat juist deze gevoelens kunnen helpen om een verlies in het leven te kunnen integreren, zodat men weer stappen richting de toekomst kan maken.

Levendige voordracht

Door veel, soms humorvolle, voorbeelden uit eigen leven en de praktijk te gebruiken, is Marieke’s verhaal indringend en levendig. Dat wordt nog versterkt door de (visualisatie-)oefeningen die het publiek krijgt voorgelegd. De lezing is met name bedoeld voor nabestaanden en (professioneel) geïnteresseerden in rouw- en verliesprocessen.

Datum en locatie

‘Leren leven met verliezen’ vindt plaats in het Afscheidshuis, Randstad 21 8, 1314 BL Almere op donderdag 7 november 2019 van 19.30 uur tot 21.30 uur. Vanaf 19.00 uur staat er voor bezoekers koffie en thee klaar. Om teleurstelling te voorkomen meldt u zich vooraf aan via www.yarden.nl/agenda.

Corine de Ridder is uitvaartverzorger bij Yarden & de Ridder en vertelt maandelijks over haar belevenissen in haar werk.

Randstad 21-08 | 1314 BL Almere 036 - 30 30 130 | www.yarden-deridder.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).