column

Echtscheiding:  van vader naar zijlijnvader!

Echtscheiding: van vader naar zijlijnvader!

01-11-2019

“Ik begeleid al 25 jaar cliënten met levensvraagstukken, waaronder het mentaal ondersteunen tijdens en na een echtscheiding”, zegt Kjeld Hoogveld.

Bij een echtscheiding staat alles in het teken van het welzijn van de kinderen. Zij mogen NOOIT het slachtoffer worden van de echtscheiding. De positie van de kinderen en die van de moeder zijn gewaarborgd door de raad van de kinderbescherming. Maar wie denkt er mee met de vader en staat open voor zijn rechten, gevoelens en welzijn? Het huidige Nederlandse systeem zorgt er voor dat de vader veelal “het kind van de rekening” dreigt te worden.

Zaken die o.a. tijdens de coachgesprekken aan de orde kunnen komen zijn:

- Hoe ga ik om met de nieuwe situatie m.b.t.

- Mijn rol als vader naar mijn kinderen; - Het communiceren met mijn ex-partner; - Het omgaan met mijn gevoelens van onmacht; - Met het schuldgevoel naar mijn kinderen; - Met mijn boosheid/verdriet; - De financiële afwikkeling.

De mentale druk die deze vraagstukken bij vaders met zich mee-brengen, worden sterk onderschat. We zien hierdoor veel depressie, ziekteverzuim en vaders die radeloos zijn.

Blijf niet langer “Zijlijnvader” maar wordt weer een vader die bewust meespeelt in het spel dat opvoeden heet. Neem voor een afspraak contact op met Centrum voor Neurofeedback en Persoonlijke Coaching 036- 5252753.

Ankerbol 21 Almere 036 - 525 27 53 www.neurofeedbackalmere.com

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).