bruisende zaken

Mannen huilen niet

Mannen huilen niet

01-12-2019

De laatste tijd komen er opeens veel meer mannen in mijn praktijk. Mannen die doordat ze iets heftigs meemaken in hun leven opeens in een crisis terecht komen en merken dat ze hun vakkundig weggemoffelde emoties niet meer onder controle hebben. Er komt angst, verdriet, boosheid, een gevoel van falen en/of een mislukking zijn.

Wat het moeilijker maakt is dat veel mannen ook hebben geleerd dat ze niet mogen huilen, dat ze dan zwak zijn. En als man mag je niet zwak zijn. Dus houden ze hun verdriet, wat er van nature gewoon soms is, tegen. En als het ze dan toch soms overmand, zijn ze oordelend naar zichzelf toe.

In de therapie probeer ik deze cirkel te doorbreken. We werken toe naar een acceptatie van emoties en vervolgens naar het uiten daarvan. Niet meer blokkeren, maar meebewegen met de gevoelens die komen en gaan.

Als deze basis is gelegd, kunnen we ook werken aan het verwerken van nare gebeurtenissen.

De conclusie is dat mannen dus WEL huilen, sterker nog het is iets wat je lijf van nature soms nodig heeft, een loslaten van spanning, een uiting geven aan dingen die pijn doen, zodat de pijn weer verminderd. En van groot belang voor iedereen, zowel mannen als vrouwen.

Kijk voor meer informatie op de website

De Steiger 77, unit 19b, Almere | 06-51745149 suzan@expressie-gewaarzijn.nl | www.expressie-gewaarzijn.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).