column

Honden zijn net mensen

Honden zijn net mensen

01-02-2020

Marlies Lundin is van jongs af aan gek op honden. Met haar eigen honden traint ze al jaren fanatiek in de hondensport. Ze volgde verschillende opleidingen en geeft sinds 2016 met veel plezier les bij Kynologenclub Noord West Veluwe in Ermelo. In 2018 begon ze haar eigen hondenuitlaatservice in Almere: Be Proud.

Wil je een keer zelf ervaren hoe een wandeling er bij Be Proud aan toe gaat? Wandel dan, zonder hond, gewoon een keer mee!

“Ik mag me een gediplomeerde hondenuitlaatservice noemen”, vertelt Marlies gedreven. Alles wordt dan ook tot in de puntjes verzorgd. “De honden worden opgehaald in een speciaal ingerichte bus die beschikt over airco en verwarming. Ze zitten allemaal in aparte kooien, zodat ze geen contact met elkaar kunnen hebben. Veiligheid staat voorop.”

Kleinschalig

“Ik neem de honden mee naar het bos in Bussum of het strand in Zeewolde. Hier kunnen ze naar hartenlust rennen, spelen, snuffelen en zwemmen. Gemiddeld zijn ze 3 tot 4 uur onder de pannen. Ik werk bewust met kleine groepen van maximaal 6 tot 8 honden zodat ik alle tijd heb voor de dieren en alles goed in de gaten kan houden. Als begeleider ben ik tijdens de wandeling continu de honden aan het observeren zodat het allemaal ordelijk verloopt.”

Rustig en stabiel

“Ik doe mijn best om rustige, stabiele roedels te creëren. Om mee te kunnen lopen met de groepswandeling is het dan ook belangrijk dat je hond sociaal is, dat hij los kan lopen en dat hij luistert naar het ‘hier’ commando.” Is dit niet het geval of is er sprake van een medisch probleem? Dan is een individuele wandeling ook een optie. “Ik kijk altijd wat het beste is voor de hond.”

Bewustwording

Op dit moment is Marlies bezig met een opleiding tot gedragstherapeut om haar kennis over het gedrag van honden nog verder te verdiepen. “Ik hoop dat mensen zich bewuster worden aan wie ze hun hond meegeven. Controleer in ieder geval of medewerkers beschikken over de juiste papieren, zodat jij je hond met een gerust hart kunt meegeven.”

“het welzijn van de hond staat voorop”

Hondenuitlaatservice Be Proud | 06-46193451 | info@husbeproud.nl | www.husbeproud.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).