column

Anders kijken

Anders kijken

01-04-2020

Geestverruimer, de coach die jou helpt zelfinzicht te krijgen en de levenskunst te beheersen

Regelmatig komt de vraag waarom ik coach. Ik gaf dan mijn vaders overlijden in 2003 als aanleiding. Dit veroorzaakte gevoelens die ik niet kon plaatsen, maar mij wel behoorlijk ‘in de weg’ zaten. Dus zocht ik iemand die mij met rake vragen inzicht kon geven en laten voelen waar de pijn zat. En het werkte!

Laatst realiseerde ik me dat het coach-zaadje eerder geplant was. Lang geleden was ik communicatieadviseur bij een branchevereniging. De voorzitter van deze vereniging, een selfmade ondernemer, was een wijs mens. Ik bewonderde hem oprecht voor zijn geduld en de manier waarop hij iedereen een kans gaf. Tijdens een gesprek over dagelijkse toestanden en tegenslagen zei hij “Als je boos bent, is dat meestal omdat je zelf iets nagelaten hebt”. Tsjonge, wat ben ik bezig geweest om na te gaan of het klopte. Maar, ik moest hem gelijk geven. Deze ene zin deed me bovendien realiseren dat ik zelf verantwoordelijk ben voor iedere stap in het leven. Natuurlijk schiet ik wel eens uit m’n slof. Maar dat zie ik nu als groei. Het waarom erachter vinden, is een leuke uitdaging en geeft rust. Daarom is het fijn anderen te inspireren. Om het leven een stukje aangenamer te maken.

Marja Theunissen


De Geestverruimer
Antiguastraat 27, Almere
 06-22913055 
marja@geestverruimer.nlwww.geestverruimer.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).