column

Meetbaar verbeterde stofwisseling  door fit20

Meetbaar verbeterde stofwisseling door fit20

01-05-2020

Miranda van Leysen heeft al meer dan 100 keer getraind. Zij heeft een schildklieraandoening en heeft door fit20 haar medicijngebruik kunnen verlagen! Miranda vertelt haar verhaal.

“Als lid van de vrijwillige brandweer moest je slagen voor een keuring, een Periodiek Preventief Medisch Onderzoek (PPMO). Eerst moest je binnen een bepaalde tijd een hindernisbaan afleggen. Hier werden dezelfde activiteiten nagebootst zoals bij een inzet. Aansluitend moest je binnen een half uur een trap (100 treden) met volle bepakking gelopen hebben zonder de leuningen of de zijwanden aan te raken. Dus puur op beenkracht.. Jawel! Toen ik geslaagd was, dacht ik: dit niveau fitheid moet ik wel zo houden. Daarop ben ik gestart met fit20.

De fit20 training heeft op alle fronten verbetering gebracht. In het begin vond ik het heel zwaar! Na de training rijd ik vaak met trillende voet op het gaspedaal terug. Mijn stofwisseling is door de traag werkende schildklier te langzaam, maar sinds ik fit20 doe is die veel sneller geworden! Mijn medicatie voor de schildklier bestond uit vier thyrax pillen, namelijk 1 wit (0,0100mg) en 3 blauw (0,025mg). De waarden in mijn bloed zijn verbeterd. Van de blauwe pillen heb ik er nu twee minder! Mijn lijf herstelt duidelijk sneller. Dat merk ik bijvoorbeeld met mijn andere hobby. Ik doe aan basketball (2 trainingen plus 1 wedstrijd per week) en ik fluit ook wedstrijden bij onze basketbalclub. Door het snelle herstel gaat me dat nu allemaal gemakkelijker af.

Mijn trainers weten dat ik een schildklieraandoening heb. Ze geven natuurlijk geen medische begeleiding, maar we hebben het er wel over. Ze letten goed op en zijn continue mijn houding aan het corrigeren.

fit20 wordt nog wel eens met argusogen bekeken, maar ik raad anderen aan om fit20 uit te proberen, ik heb al een collega lid gemaakt. Zij kan niet geloven hoeveel effect ze van de training heeft.” Miranda van Leijsen (50).

Werkzaam bij Veiligheidsregio L-Noord.

Ook een gratis kennismakingstraining ervaren? Bel dan naar: 036-8200276 of mail naar: almere@fit20.nl

fit20 Almere Transistorstraat 71D Oudweg 4 Almere 036-8200276 www.fit20.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).