column

Coroyoga

Coroyoga

01-05-2020

Thuis heb ik een werkplek kunnen inrichten, een hele grote. Want door alle maatregelen rondom corona staat het yogacentrum er stil en leeg bij. En daarom gebruik ik het nu als een alternatief kantoor-aan-huis. En als opnamestudio. Opnamestudio?

Jawel, want in tijden van crisis moet je soepel en flexibel zijn, zeker als yogadocent. Dus als de deelnemers niet naar de yoga kunnen komen, dan komt de yoga wel naar de deelnemers. Yoga in tijden van Corona, Coroyoga. Daardoor konden de deelnemers van Ganesha Almere een yogales via Youtube volgen. Een semi-professionele draadloze microfoon gekocht de foto-/filmcamera op een statief en dan opnames maken. Instructies inspreken, oefeningen voordoen, de filmpjes knippen, plakken en monteren. En zo gebeurde het dat we live, via internet, met een hele groep van huis uit een live ontspanningsoefening deden. De techniek en het internet maken veel dingen mogelijk. Yoga gaat om verbinding maken, verbinding tussen hoofd en hart, tussen lichaam en geest. En om verbinding tussen mensen. Is het niet in persoon, dan in elk geval digitaal.

Daarom is het extra mooi te zien hoe verschillende initiatieven in deze periode tot stand zijn gekomen. Dat het merendeel van de mensen er niet op uit is om alleen maar met zichzelf bezig te zijn, maar ook en juist verbinding met anderen wil maken. Variërend van een draaiorgelconcert in een woonbuurt voor ouderen, tot een muzikale aubade vanaf een boot. Tot een belestafette voor een van de oudere deelnemers van Ganesha Almere. Opgehokt thuis, alleen buiten komend voor de meest noodzakelijke boodschappen, verstoken van sociale contacten. Dus heeft de voltallige yogalesgroep van Christiaan ervoor gezorgd dat hij elke dag door een van de andere deelnemers werd gebeld. Elke dag even aanspraak. Wat een mooi gebaar! Ook dat is yoga. Zorgen voor elkaar, belangeloos. Het zijn de mooie dingen die ook gezien en gezegd mogen worden. Als deze crisis ons iets leert, dan is het wel dat er meer is dan alleen maar voorspoed en economische groei, dat we elkaar ook kunnen vinden als het tegen zit. Yoga in tijden van corona, Coroyoga. Ik ben trots op al die mensen die zich inzetten voor anderen!

Ganesha Almere | Rodinweg 59 Almere | 06-53744367 | Astrid Boutkan en Frans Zwagemakers | www.ganesha-almere.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).