bruisende zaken

Corona… en nu: Sportadvies Nederland V.O.F.

Corona… en nu: Sportadvies Nederland V.O.F.

14-05-2020

Deze week zijn Frans van Leeuwen en Sandra Haan aan de beurt voor de rubriek ‘Corona… en nu’. In deze rubriek stellen we een aantal vragen aan ondernemers over hoe ze met de corona situatie omgaan.

Eigenaren Frans van Leeuwen en Sandra Haan houden zich al vijftien jaar bezig met alles wat te maken heeft met sport en een gezonde leefstijl: “Onze Body Care studio sluit daar perfect op aan. Je kunt er diverse massages ondergaan. Die behandelingen koppelen we dan aan leefstijladviezen en personal training.”

Hoe gaat het met jullie?
Wij zijn gezond, gelukkig! We kijken goed uit en houden ons aan de regels. De sportschool daarentegen is minder gezond. De sportschool staat nu volledig stil. Gelukkig zijn voor ons de maatregelen wat versoepeld, waardoor we nu buiten kunnen sporten met kinderen tot 12 jaar. We hebben de leden gevraagd om wat steun in deze coronatijd. Ongeveer 70% van de leden steunt ons in deze tijd. Een paar leden zijn definitief gestopt tot de crisis voorbij is.  

 

Wat ervaarde je toen corona ervoor zorgde dat de horeca en andere winkels dicht moesten?
We baalden enorm dat we de sportschool moesten sluiten. Echter vonden wij het wel begrijpelijk. Dit zijn nu eenmaal de regels die ervoor moeten zorgen het virus zo snel mogelijk te stabiliseren, corona is nou eenmaal wereldwijd. Iedereen heeft ermee te maken, grote zorgen hebben wij daarom niet. Zolang we allemaal de regels volgen die ons voorgeschreven zijn. Er zijn bedrijfstakken die het zwaarder hebben dan wij. Gelukkig krijgen we wel steun in de rug van de overheid.  

 

Heeft deze situatie gevolgen gehad voor uw bedrijf?
Het grootste gevolg voor ons is dat de sportschool voor onbepaalde tijd gesloten is. Buiten onze sportschool hebben wij een Bodycare Studio die ook tijdelijk gesloten is. Gelukkig kunnen we onze Bodycare Studio vanaf 11 mei langzaam weer opstarten, uiteraard met de aangepaste maatregelen. We proberen zoveel mogelijk op een positieve manier voor de Sportschool te denken. We denken daarom ook alleen in oplossingen. Om de kosten van het gebouw wat te verminderen, benaderen we de huurbaas. Mocht hier niets uitkomen, dan gaan we opzoek naar andere oplossingen en zo proberen wij deze onzekere tijd door te komen.

Wat hebben jullie gedaan om dit allemaal op te vangen?
Precies 2 dagen voordat de sportschool moest sluiten, hebben wij voorzorgsmaatregelen getroffen. Wij hebben de kleedkamers afgesloten zodat leden zich thuis omkleden en thuis gaan douchen. De ouders verzochten we na het afzetten van de kinderen buiten te wachten of na de les weer op te halen. Tussen de lessen door zit normaliter geen tijd. Nu hadden we een half uur tussen elke les om ervoor te zorgen dat alles goed schoon is voor de volgende groep en de leden de kans te geven eventuele vragen te kunnen stellen betreft de sportschool en corona.

Tijdens het sluiten van de sportschool vernamen wij veel interesse in online sport video’s. Dit hebben wij uiteraard opgepakt. Ondanks minder respons dan verwacht, gaan wij dit nog intensiever uitvoeren voor de leden thuis. Om de mensen thuis een kijkje te geven in de sportschool maar ook een stukje achter de schermen, willen wij een vlog beginnen.

 

Hebben jullie nog tips voor andere ondernemers?
Het is voor iedereen een onzekere tijd. Begrijpelijk dat mensen het zwaar hebben. Ten alle tijden, blijf rustig, hou je aan de regels, blijf gezond en probeer positief te denken!

Wij verwachten en hopen snel weer een kleine doorstart te mogen maken met dat wat mogelijk is zoals conditietraining en hetgeen wij het liefste doen. Lesgeven!

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).