column

We mogen weer!

We mogen weer!

01-07-2020

Zou ik het dan nog gaan missen? Het digitaal yogales geven? Een avond lang in een verder lege ruimte voor een camera zitten, het lesthema toelichten, instructies geven voor de oefeningen en die op de film zetten? Daarna knippen, monteren, uploaden (en altijd loopt de computer tenminste 1 keer vast!) en verspreiden? Ga ik dat alles missen?

In elk geval raak ik er steeds meer aan gewend. En ik ben er steeds meer bedreven in geworden. Kostte het me eerst drie avonden, nu kan ik met een beetje goede wil en met medewerking van Bill Gates c.s. in anderhalve avond een les klaar hebben. Het heeft zijn leuke kanten en ik heb ervan geleerd, maar missen…? Niets gaat boven de live lessen, de interactie met cursisten, de respons, verbaal en in stilte, de sfeer, de gezamenlijke energie die opgebouwd wordt.

Gelukkig mogen we weer. Althans, alles wijst erop dat vanaf 1 juli ook de fysieke yogalessen weer mogen worden gegeven. Mark Rutte en de andere bewindslieden hebben in al hun wijsheid yoga en fitness op één lijn gesteld, zodat het allemaal valt onder de noemer binnensport. En ja, dat is het algemene beeld, mede dankzij de uit de USA overgewaaide workouts en de opkomst van yoga bij sportscholen. Maar het is toch niet de juiste lading voor de klassieke yoga zoals Ganesha Almere die geeft.

Natuurlijk zijn er inspannende oefeningen, al is wat voor de een ‘n inspanning is, voor de ander een makkie. De een is soepeler geboren dan de ander, de een heeft in de loop der jaren meer gewicht verzameld dan de ander en zo zijn er volop verschillen. Dat alles doet niet af aan het feit dat de klassieke yoga zich vooral richt op wat jij, binnen jouw grenzen en mogelijkheden wél kunt. En dat de klassieke yoga zich bezighoudt met zingeving, met nadenken over (en antwoorden op) wezenlijke vragen van het leven.

Dat is in de afgelopen maanden digitaal doorgegaan. Dat gaat nu weer verder, maar dan ‘live’, in het echt. Gelukkig. We mógen weer. Een langzame start want jammer genoeg valt het opheffen van de lesverboden precies in de zomerstop, wanneer er maar beperkt les is. Maar dan in elk geval weer volop vanaf september, als het nieuwe lesjaar begint. Belangstelling om het eens mee te maken? Je bent van harte welkom voor een proefles, want: we mogen weer. Eindelijk!

Ganesha Almere | Rodinweg 59 Almere | 06-53744367 | Astrid Boutkan en Frans Zwagemakers | www.ganesha-almere.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).