Adverteren werkt!

bruisende zaken

Functionele Lichaamstherapie

Functionele Lichaamstherapie

01-08-2020

Het lichaam slaat het trauma of stress van ons leven op in spierstijfheid, waardoor we vast blijven zitten in het verleden. Wanneer we de spanning in het lichaam loslaten en ons aanpassen aan de zwaartekracht, nemen we een nieuwe positie in het leven.

Heb jij klachten van fysieke onrust, stramheid, stijfheid, stugheid, vermoeidheid, hoofdpijn, stress of onverklaarbare spierkrampen. Bel dan 06-27012769

Functionele Lichaamstherapie is een holistische bewegingstherapie die vastzittende lichaamsstructuren (stijfheid, stramheid, stugheid en pijnklachten) doet ontspannen en in beweging zet. Ons lichaam wordt gevormd door bewuste en onbewuste keuzes, fysieke en psychische verwondingen, erfelijke eigenschappen en aangeleerde gewoontes, wat resulteert in zes miljard variaties. In dit alles proberen wij orde te scheppen in onze bewegingspatronen van vorm en functie. Elke gedragsverandering betekent een verandering in bewegen, mobiliteit en stabiliteit. Functionele Lichaamstherapie stimuleert het zelf genezende vermogen in het herstellen van spieren in stramheid, stugheid, stijfheid en pijn. Functionele Lichaamstherapie is functioneel van toepassing waardoor kwaliteit van leven toeneemt in ontspanning en rust.

Inspectie en Onderzoek

Inspectie van het bewegingsapparaat, spierstelsel, neurologische systeem en de psychosomatisch effect van pijnlijke lichaamssignalen maakt onderdeel uit van de behandeling. Inspectie is een beschrijving van skeletale houdingspatronen. Wij gebruiken vier woorden om alles te verduidelijken nl: ‘kanteling’, ‘kromming’, ‘ rotatie’, ‘verschuiving’. Deze benamingen maken het voor de cliënt duidelijk en minder verontrustend. Wanneer we weten hoe skeletale verhoudingen verlopen kan er onderzoek worden gedaan welke zachte weefselverbindingen erbij betrokken zijn. Functionele lichaamstherapie is geïnteresseerd in de zachte weefsel tussen de aangrenzende lichaamsdelen, die na een behandeling de houdingspatroon weer in evenwicht kan brengen en onverklaarbare stijfheid, stugheid, stramheid en pijntjes kan verlichten of zelfs kan laten verdwijnen.

Voor wie en waarvoor

Functionele Lichaamstherapie is geschikt voor iedereen, jong en oud. Bij stijfheid, stugheid, stramheid en pijn kan functioneel lichaamstherapie de moeite waard zijn en het lichaam weer in beweging zetten.
 

 

Kosten Wij hanteren altijd voordelige tarieven voor een behandeling. Intake € 55,- Tarieven zijn afhankelijk van de duur van het behandelingstraject. Informatie: 0627012769 Functionele Lichaamstherapie: 1. Onderzoek/Inspectie en Behandeling 2. Bewegingseducatie & Functioneel fitness 3. Counseling Zelfbewustzijn

Body Care studio Palmpolstraat 39, Almere Stad - Veluwse kant 0627012769

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).