column

Je sport, dus je wordt fit en gezond? Bullshit!

Je sport, dus je wordt fit en gezond? Bullshit!

01-11-2020

Van sporten word je fit en gezond, hoor je vaak. Bullshit! Serieus, het is onzin! Fitheid en gezondheid zijn twee gescheiden werelden, al worden ze vaak aan ons gepresenteerd als één wereld.

Ook een gratis kennismakingstraining ervaren? Bel naar fit20 Almere: 036-8200276 of meld je aan op www.fit20.nl

In werkelijkheid zijn het werelden die proberen samen te smelten, maar het lukt zelden. Neem hardlopen als voorbeeld. Daar word je fitter van. Zeker! Word je er gezonder van? Zeker niet! Een arts vertelde mij laatst dat iemand zodra hij start met hardlopen, zijn knieoperatie over vijftien jaar vast kan inplannen. Een grote repeterende impactbelasting is iets wat dat gewricht niet continu kan herstellen. Ergens onderweg betaal je de (gezondheids)prijs.

Topsport? Vrijwel altijd een overbelasting van ‘het systeem’. De enige manier om topprestaties mogelijk te maken, maar hoeveel ex-topsporters zitten niet met de naweeën van bijvoorbeeld kapotte knieën, schoudergewrichten? Is (top)sporten dan gezond? Vaak niet. Maar die mannen en vrouwen zijn wel fit. Voel je het verschil? Jaren terug werd ik verliefd op fit20. Dat heeft hier alles mee te maken. Wat mij eindeloos fascineert is het fundament onder de training van fit20 waar tientallen jaar onderzoek naar is gedaan in de Verenigde Staten. Het onderliggende doel van deze training is om de werelden van fitheid en gezondheid met elkaar te verenigen. Om de kans op blessures op korte en (middel)lange termijn te voorkomen en gelijktijdig een lichaamsprikkel te geven die tot verhoogde fitheid leidt. Gezond en fit samen uitbouwen, het kan echt! We vertellen het dagelijks bij proeflessen waar een theoretische onderbouwing altijd een onderdeel van uit maakt. In het kort: vele onderzoeken en veel ‘finetunen’ later, hebben wij een ‘sportmedicijn’ te pakken waarin twee werelden samensmelten met een opmerkelijke training als resultaat waar dosering, intensiteit en bewegingssnelheid in nauwe relatie staan met elkaar.

Van fit20 word je niet alleen fitter. Je wordt ook gezonder. Geen bedrog en geen onzin! Ook een gratis kennismakingstraining ervaren? Bel: 036-8200276 of mail naar almere@fit20.nl

fit20 Almere Transistorstraat 71D + PJ Oudweg 4 Almere 036-8200276 | www.fit20.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).