column

Elke week online meditatie

Elke week online meditatie

01-11-2020

De coronacrisis grijpt diep in bij heel veel mensen. Het maakt ook op onverwachte manieren de polarisatie duidelijk die op meerdere vlakken in de samenleving aanwezig is. Het is juist die polarisatie die haaks staat op waar yoga voor staat. Het woord ‘yoga’ betekent letterlijk ‘verbinding’. Een verbinding met anderen en nog veel meer: met jezelf. Een verbinding van lichaam en geest, van het individu met het Al. Jij als niet-individu, maar als een met de omgeving.

Het is het overstijgen van het kleine-ik, van de soms scherpe meningsverschillen en het richten op wat je bindt.

In de kern gaat yoga om het loslaten van al die dagelijkse beslommeringen, om je vervolgens te richten op de stilte in jezelf. Het is juist in die stilte dat je de kern van wie en wat je bent kunt ervaren. In de stilte is er geen onwaarheid, geen tegenstelling. De coronacrisis heeft een aantal nieuwe, digitale opties opgeleverd in de yogalessen. Voorheen kwam je naar de les of niet. Nu kan ik de cursisten ook aanbieden om online mee te doen, of zelfs om een opname van de les, later op een beter passend tijdstip te bekijken. En wie had gedacht dat ik online meditaties zou gaan geven? Elke week een online meditatie. Live, op maandag-tussen-de-middag (12.15-12.45 uur), of via een link naar de YouTube-opname. Een halfuurtje verdieping, bezinning, rust op een jou passend moment in een jou passende omgeving? Het kan bij Ganesha Almere.

Heb je belangstelling? Neem contact op en dan bespreken we de mogelijkheden.

Rodinweg 59 Almere | 06-53744367 Astrid Boutkan en Frans Zwagemakers | www.ganesha-almere.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).