column

Spieren uit lockdown!

Spieren uit lockdown!

01-06-2021

‘De coronapatiënt overlijdt vooral door binnenvet’ schreef een arts recent. Een hoge leeftijd is niet de grootste risicoindicator op een ernstig verloop van een covidinfectie. De hoeveelheid binnenvet, het zogenaamde viscerale vet dat rond de organen in de buik ligt, bepaalt hoe ernstig ziek je kan worden.

Ook een gratis kennismakingstraining ervaren? Bel naar fit20 Almere: 036-8200276 of meld je aan op www.fit20.nl

Eerder al schreven IC-artsen dat zij op dit moment vooral mannelijke vijftigers met veel overgewicht door/met covid op de IC zien. Op de website lees je precies hoe dit komt.

Wit vet (‘binnenvet’) geeft ontstekings-bevorderende stoffen af. Deze stoffen zorgen voor allerlei problemen in het lichaam én laten een covidinfectie helemaal uit de hand lopen. Met wekenlange opnames op de IC tot gevolg. Goed getrainde spieren geven juist ontstekingsremmende stoffen af, de myokines. Die myokines zorgen er ook voor dat de soldaten van ons immuunsysteem, de Natural Killer Cells, pathogenen als het covidvirus (variant maakt niet uit!) opsporen en uitschakelen. In het lichaam is er altijd een concurrentie strijd tussen vet- en spierweefsel.

Wat je doet bepaalt wie deze strijd wint. Een fit20-training zegt tegen het lichaam: Er moet meer energie naar de spieren. Spieren winnen! En als spieren winnen wint je gezondheid. Op álle fronten. Daarom is het zo ontzettend onverstandig om spieren in lockdown te houden. Want als spieren in lockdown zijn wint vet. Als vet wint, neemt de druk op de zorg toe. Wat tot meer lockdown leidt. Wat tot meer vet leidt. Wat tot meer druk op de zorg leidt. Daarom helpt de fit20-training je deze vicieuze cirkel te doorbreken. Spieren uit lockdown! www.fit20.nl/nieuws/fit20-Blog/Spieren-uit-de-lockdown

Ook een gratis proeftraining ervaren? Bel naar 036-8200276 of mail naar: almere@fit20.nl

fit20 Almere Transistorstraat 71D + PJ Oudweg 4 Almere 036-8200276 | www.fit20.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).