Adverteren werkt!

Bruisende Zaken

Zo is het kerstpakket door de jaren heen veranderd

Zo is het kerstpakket door de jaren heen veranderd

23-07-2021

Kerstmis is de gezelligste tijd van het jaar. Samen met familie de kerstboom opzetten, rond de tafel met z’n allen en lekker eten en drinken. De meeste mensen hopen ook nog op een witte kerst, want dat hoort er eigenlijk toch wel bij. Naast dat de kerst altijd gezelligheid, saamhorigheid en warmte brengt, kijken mensen ook uit naar het kerstpakket. Voor de meesten is dit een leuk extraatje op het werk. Mensen voelen zich gewaardeerd en tegenwoordig wordt het uitreiken van geschenken steeds serieuzer aangepakt.

Ontstaan

Het is inmiddels allemaal vanzelfsprekend geworden, maar waar komt het kerstgeschenk nou eigenlijk vandaan? Het idee is ontstaan in de 19de eeuw. De boerenbevolking ging vroeger als traditie bij elkaar langs de deur om elkaar een prettig kerstfeest te wensen. Bij deze kerstgroet brachten ze voedsel mee. Ook kreeg het personeel op het boerenerf tweede kerstdag vrij om thuis met familie kerst door te brengen en te vieren. Als blijk van dank en waardering kregen ze voedsel en lekkernijen mee om de kerst te vieren. Naast de boerenbevolking zijn steeds meer ambachtslieden en later werkgevers het personeel op deze manier gaan bedanken. Het komt er eigenlijk op neer dat we de boeren van vroeger mogen bedanken. 

De grote verrassing 

De tijd dat je een doos mocht meenemen van de pallet in de gang en je naam moest afvinken op een lijst is voorbij. Het kerstcadeau wordt vaak uitgereikt op een winterbarbecue of kerstborrel met glühwein, kampvuur en andere gezelligheid. Ook komt het voor dat medewerkers zelf het pakket bij elkaar mogen shoppen op een kerstmarkt. Tal van ideeën zijn er mogelijk, maar het iedereen naar de zin maken is vaak ondoenlijk. De een is dol op knakworsten, terwijl de ander ze direct aan de hond voert. Volgens kenners zijn er enkele lekkernijen die het altijd goed doen, denk bijvoorbeeld aan kaas, chips en chocola. In tijden van de crisis werd er wel eens bezuinigd op de pakketten. Momenteel is dat niet meer aan de orde, de pakketten mogen zelfs steeds meer kosten. Werkgevers gaan meer dan ooit voor kwaliteit.

Huis-, tuin en keukenspul

Door de jaren heen is de inhoud van kerstpakketten natuurlijk sterk veranderd. Tegenwoordig is het doodnormaal om een tostiapparaat, een dagje weg of een tegoedbon te krijgen van je werkgevers. Ook het uitbesteden van het pakket is een mogelijkheid. Er zijn tal van bedrijven die dit compleet voor je verzorgen. Verder valt een thema ook altijd goed in de smaak. Maar naast het geven van een pakket zijn er ook nog andere mogelijkheden. Stop het budget van al die pakketten in een goede, gezellige borrel. Een mooie borrel op een toplocatie, helemaal tot in de puntjes verzorgd. Verder doen wellnesspakketten het ook vaak goed. Een luxe wellnesspakket, daar heeft iedereen wat aan en tijdens de kerstvakantie is er ook nog eens tijd voor.

De kerst duurt nog even, maar het is goed om al over de kerstcadeaus voor je werknemers na te denken. Bedenk zelf iets leuks of kijk eens online naar alle leuke mogelijkheden die er zijn en zet je werknemers lekker in het zonnetje. 

Ook het uitbesteden van het pakket is een mogelijkheid.

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).