column

Yoga: juist nu

Yoga: juist nu

01-09-2021

In het nieuws was dat Nederlanders in de periode van de lockdown ongezonder zijn gaan leven. Minder bewegen, meer snoepen en eten, meer drinken. En spanningen. Als de sociale dieren die we zijn, hebben we ook veel last gehad van het beperken van de contacten met elkaar, collega’s alleen digitaal zien, (klein)kinderen die hun (groot)ouders niet kunnen bezoeken en de avondklok. En dan ook nog eens een nat en koud voorjaar.

Dingen waren ineens niet vanzelfsprekend meer. Kennelijk weten we ons niet goed raad met onszelf als we niet vrij kunnen kiezen in wat te doen en nodigt dat uit tot… Niets doen? Minder doen? Waar de afgelopen maanden ook een tijd van bezinning is geweest, is het nu volop zomer. De natuur nodigt ons uit om naar buiten te gaan. Terrasje pikken, luieren aan de waterkant, misschien zelfs weer op reis. Wist je dat je met yoga elke keer weer op reis gaat? Elke yogales weer is een ontdekkingsreis, die je voert langs delen van je lichaam waar je normaal gesproken niet bij stil staat. Omdat je het niet vanzelfsprekend vindt om bepaalde bewegingen te maken, ben je er niet bewust van wat er dan in je gebeurt. We vinden het vanzelfsprekend om te ademen, onbewust van de geweldige energie die ademen-met-aandacht jou kan geven, lichamelijk en geestelijk. Yoga is een reis in je eigen geest en je eigen gedachten omdat het je uitnodigt om op afstand naar jezelf te kijken.

We zijn o zo graag bereid om onszelf en onze gedachten en emoties heel serieus te nemen en van daar uit tot handelingen te komen. Yoga helpt ons om afstand daarvan te nemen, om zachtmoedig, geduldig en liefdevol te schouwen. Niet voor niets hebben veel mensen die kampen met een burn-out baat bij yoga. Want yoga laadt je op, op een gezonde manier. Daarom zijn yogalessen bij Ganesha Almere een aanrader, juist nu. Omdat we na een langere periode van spanning en onszelf inhouden weer aan de slag moeten met onszelf. Op een positieve manier, waarbij er rekening wordt gehouden met een ieders mogelijkheden én beperkingen.

Rodinweg 59 Almere | 06-53744367 Astrid Boutkan en Frans Zwagemakers | www.ganesha-almere.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).