bruisende zaken

Een persoonlijk afscheid

Een persoonlijk afscheid

01-06-2023

Joyce van Helden werkte oorspronkelijk als leidinggevende in de reisbranche. In 2015 maakte ze de overstap naar de uitvaartbranche. “In mijn werk bied ik mensen een helpende hand. Ik laat zien wat er allemaal mogelijk is. Uiteindelijk is aan jou de keuze, jij weet het beste wat past bij jou en je overleden dierbare.”

“Gedurende de hele periode ben ik jouw aanspreekpunt”, vertelt Joyce. “Het contact is vaak heel persoonlijk, in de week voor de uitvaart leer ik de nabestaanden een beetje beter kennen. Maar zij mij ook, want ik blijf gewoon de Joyce die ik altijd ben en dat verandert niet omdat ik mensen mag helpen in een periode waarin zij het moeilijk hebben. Soms willen de nabestaanden meehelpen met het wassen en het aankleden van de overledene. Dat geeft een gevoel van verbondenheid. Op een natuurlijke manier, al pratende, kom je al veel te weten over de overledene en de wensen van de familie.”

Persoonlijk en uniek

“Natuurlijk is een uitvaart verdrietig, maar je hoeft het niet zwaarder te maken dan het toch al is. Als je het liever informeel houdt, kun je bijvoorbeeld gebruik maken van een Grand Café waarbij de gasten binnendruppelen of
- heel intiem
- waarbij je met z’n allen in een cirkel om de overledene zit. Ik ben niet zo van de standaard lijstjes, als we samen in gesprek zijn, komen we er wel uit wat bij jullie en het leven van de overledene past.”

De eerste stap

Rouw bestaat sowieso uit veel meer dan alleen de uitvaart, zo is de overtuiging van Joyce. “De week die voorafgaat aan de uitvaart, is minstens zo belangrijk. In die periode doorloop je zoveel verschillende emoties, het luisteren van muziek, het uitzoeken van de foto’s. En als de uitvaart uiteindelijk verloopt zoals jij en de andere nabestaanden het voor ogen hadden, dan is dat een heel mooi moment om later op terug te kijken.”

‘Rouw bestaat uit meer dan alleen de uitvaart’

Groenhof 32, Almere | 036-524 5554 | bij overlijden 06-18818080 | joyce@zorg-uitvaart.nl | www.uitvaartverzorging-almere.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).