Column CORINE

Gedenken

Gedenken

30-09-2018

In het Afscheidshuis staan we op 2 november stil bij de overledenen van het afgelopen jaar. Wij organiseren die vrijdag een herinneringsavond.

Een bijzondere gelegenheid om stil te staan bij het afscheid dat u nam van uw dierbaren. Op deze avond openen we de deuren van het Afscheidshuis om te luisteren naar muziek, een boodschap te plaatsen op de troostboom of om gewoon even stil te zijn. De avond is gratis toegankelijk. Ook als u geen klant bent bij Yarden, bent u van harte welkom.

Allerzielen is een gedenkdag uit de westerse rooms-katholieke traditie. De traditie stamt, voor zover bekend, uit een klooster uit het Frankische Rijk, waar in 998 bepaald werd dat alle kloosters op de dag na Allerheiligen de gestorvenen op bijzondere wijze moesten herdenken. In de 14de eeuw werd deze herdenkingsdag algemeen in de Rooms-Katholieke Kerk. Het wordt gevierd op 2 november. In veel parochies is het gebruikelijk dat als er een parochiaan uit de kerk wordt begraven er een kruisje wordt opgehangen met daarop de naam van de overledene.

Op de eerstvolgende Allerzielen komt de familie van de overledene naar de mis om het kruisje in ontvangst te nemen. Inmiddels is Allerzielen een dag voor iedereen die afscheid heeft genomen van een dierbare. Niet alleen de rooms-katholieke gelovigen vieren deze dag. Ook andere gelovigen, maar ook mensen zonder geloof gedenken op deze dag een keer extra hun dierbare waarvan afscheid is genomen.

U bent welkom op vrijdag 2 november in het Afscheidshuis om stil te staan bij het afscheid dat u nam van uw dierbaren. Wij openen dan onze deuren tussen 19.00 uur en 21.00 uur. U bent van harte welkom.

Corine de Ridder is uitvaartverzorger bij Yarden & de Ridder en vertelt maandelijks over haar belevenissen in haar werk.

Randstad 21-08 | 1314 BL Almere 036 - 30 30 130 | www.yarden-deridder.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).