Column

Donkere dagen

Donkere dagen

01-12-2018

December, de donkere dagen voor kerst. De ochtend al bijna halverwege voordat het echt licht is en als het dan richting de 5 in de klok gaat, wordt het alweer langzaam donker.

Corine de Ridder is uitvaartverzorger bij Yarden & de Ridder en vertelt maandelijks over haar belevenissen in haar werk.

Als ik dan zo met mijn hond door de straten van Almere loop, zie ik overal kleine lichtjes en ook de kerstbomen weer verschijnen, samen met alle kerstversierselen. Het is net alsof de wereld langzaam in een sprookjeswereld verandert. Al die lampjes die de indruk wekken dat het overal gezellig is, dat iedereen met elkaar deze extra donkere dagen doorbrengt. De werkelijkheid is soms anders..

Rond deze tijd, waarbij iedereen bezig is met de voorbereidingen van de feestdagen, doet verdriet om overleden geliefden nóg meer pijn

Kerst is een tijd waarbij familie een grote rol kan spelen. Kerstdagen doorbrengen is toch veelal met familie of dierbare vrienden. Maar wat als er iemand ontbreekt? Als iemand, een partner, een ouder, een kind, een goede vriendin, een maatje is overleden? Hoe verlopen de kerstdagen dan? Daarna volgt het Nieuwjaar, het moment waarop men een balans opmaakt

Je bedenkt wat er dit jaar is gebeurd en wat je volgend jaar allemaal zou willen. Ook dan komt het gemis weer voorbij

December, niet voor iedereen dus de maand waarin het leven een sprookje lijkt. Daarom deze onderstaand gedicht. In de hoop de donkere dagen wat lichter te maken

Ik wens u licht in momenten van zorgen Ik wens u hoop en uitzicht op morgen Ik wens u zachtheid als het leven hard kan zijn Wat vreugde en liefde als gedachten verdrietig zijn.

Randstad 21-08 | 1314 BL Almere 036 - 30 30 130 | www.yarden-deridder.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).