bruisende zaken

Afscheid nemen en het leven vieren

Afscheid nemen en het leven vieren

01-01-2019

Op zaterdagochtend word ik bij de voordeur hartelijk ontvangen door een dame op leeftijd. Ze neemt me mee naar de woonkamer. Daar zitten nog vier dames, gezellig pratend, de fles witte wijn op tafel. Ze vertellen me over hun vriendin, vandaag op 83 jarige leeftijd overleden in het ziekenhuis.

Madeleine was al tientallen jaren weduwe en kinderen heeft ze niet. Haar lieve vriendinnen, alle vijf hier aanwezig in haar huis, zijn haar nabestaanden. De dames zijn ondanks hun 70+ leeftijd nog echte levensgenieters, ze gaan regelmatig naar theater, genieten met elkaar van zelfgemaakte 7 gangen-diners en drinken graag met elkaar een wijntje. Sauvignon Blanc, lekker koud, altijd wel een fles in de koelkast.

En zo zal ook haar afscheid zijn. Te midden van haar vriendinnen met een heerlijk glas wijn. Maar waar? Bij haar thuis vinden de dames geen optie. Een crematorium te groot en niet huiselijk genoeg. Ik stel ze het Afscheidshuis voor. Ik laat de dames foto’s zien en vertel over de sfeer en mogelijkheden. De beslissing is al snel genomen.

Op de dag van de uitvaart ontvang ik de vijf vriendinnen van Madeleine in het Afscheidshuis. De Sauvignon Blanc vloeit rijkelijk en de bestelde tapas worden goedgekeurd en vervolgens heerlijk opgesmuld.

De dames nemen afscheid, halen herinneringen op, maar bovenal vieren zij het leven!

Corine de Ridder is uitvaartverzorger bij Yarden & de Ridder en vertelt maandelijks over haar belevenissen in haar werk. Randstad 21-08 | 1314 BL Almere 036 - 30 30 130 | www.yarden-deridder.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND

Almere Bruist
Klik om het magazine te lezen


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).