column

Omgaan met emoties

Omgaan met emoties

01-05-2019

Elke week zie ik een 11-jarige, gevoelige jongen in de therapie. Hij worstelt met zijn binnen- en buitenwereld. Hij wordt vaak opeens boos of verdrietig en heeft heel veel moeite de boosheid en het verdriet weer te laten gaan.

Laat iets wat heel heftig voelt, weer langzaam minder worden.

In de beeldende therapie maak ik gebruik van beeldende opdrachten en spel om te oefenen met gevoelens en sensaties (energie) en hoe je deze zelf kunt sturen. De jongen ervaart hoe je iets wat heel heftig voelt weer langzaam minder kunt laten worden.

Beweeg mee Ik vergelijk een emotie altijd met een golf. Als je met je volle aandacht erbij blijft, meebeweegt met de intensiteit en niet blokkeert, wordt het gevoel vanzelf weer minder. We slaan samen op een stuk piepschuim met een hamer en gebruiken daarbij onze stem. Hard, zacht, snel, langzaam. Ik breng zoveel mogelijk nuances aan. We observeren alles samen heel nauwkeurig zodat onze aandacht blijft bij wat we doen en ervaren.

Hij heeft plezier en tegelijkertijd leert hij zijn emoties beter te reguleren. Op school en thuis zijn de veranderingen duidelijk merkbaar.

Kijk voor meer informatie op de website

De Steiger 77, unit 19b, Almere | 06-51745149 suzan@expressie-gewaarzijn.nl | www.expressie-gewaarzijn.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).