column

De UIT knop...

De UIT knop...

01-05-2019

We krijgen steeds meer dingen waar we uit kunnen kiezen. Op alle fronten is het aanbod aan afleiding, aan ontspanning, aan informatie enorm. Tegelijkertijd is de druk die mensen ervaren, juist door de enorme beschikbaarheid van informatie, ook toegenomen. Het woord ‘keuzestress’ geeft het al aan: zoveel te kiezen dat het móeten kiezen spanning veroorzaakt.

Ook ik doe bij tijd en wijle mee aan die race. Ik hoef alleen maar te denken aan de kritische blik van mijn geliefde als ik weer de smartphone pak om te kijken of er een mailtje binnen is, een facebookreactie is ontvangen of een belangrijk nieuwsitem oppopt. Zouden we toch nog eens de gebruiksaanwijzing van onze apparatuur erbij moeten halen? En eigenlijk op de eerste pagina nog eens vet omcirkeld opschrijven: ‘er zit een UIT-knop op!’ Een tijdje geleden heb ik een zaterdag aangewezen als een vastendag. Een digitale vastendag, wel te verstaan. Een dag lang mijn telefoon uit zetten, geen social media, geen digitaal nieuws. Niet onderbroken door piepjes en bliepjes een gewoon boek lezen. Héérlijk.

Yoga doen is natuurlijk al jezelf oefenen in focus houden. En veel mensen hebben dat nodig. Dat zie ik aan het aantal mensen dat zich met een burn-out (‘overspannen’) meldt om de weg naar herstel op te pakken. Om de UIT-knop in jezelf weer te vinden. De wekelijkse lessen bieden daar zeker een handvat in. Een ander handvat zijn de klankreizen die wij aanbieden. Een uur lang liggen en niets doen. Althans: je gaat op reis doordat je gedachten als vanzelf wegzakken en je wordt meegenomen door de soms betoverende klanken van Tibetaanse, Indiase en Nepalese klankschalen en andere instrumenten. Een uur lang op ‘UIT’ staan is zo helend en ontspannend.

Wij bieden je de kans zo’n klankreis mee te maken, op zaterdag 18 mei! Kijk op www.ganesha-almere.nl voor meer informatie. En maak kans op gratis entree ter waarde van € 11,-.
Onder de aanmeldingen wordt één gratis kaart verloot!

KLANKREIS zaterdag 18 mei Reis je mee?

Ganesha Almere | Rodinweg 59 Almere | 06-53744367 | Astrid Boutkan en Frans Zwagemakers | www.ganesha-almere.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).