column

Lief zijn voor jezelf

Lief zijn voor jezelf

01-06-2019

Ze komt al een tijdje, ze is midden 50, heeft een burn-out gehad en is sinds een paar weken weer begonnen met werken. Gevoelens van minderwaardigheid plagen haar regelmatig en ze zegt steeds: "Suzan, ik zit zo in m’n hoofd. Ik denk zoveel na. Ik word gek van mezelf".

Ervaar balans tussen denken en voelen

Ze is één van de vele mensen die worstelt met dit soort klachten. Daarbij is er een verlangen om liever te zijn voor zichzelf, zich completer te voelen en meer in contact te komen met wat ze voelt. Via het beeldend werken en diverse oefeningen (tekenen, krassen, toevalstechnieken) werken we hieraan. Er komen tranen, heel veel tranen en ze ontdekt dat ze onder andere zo negatief over zichzelf denkt uit bescherming tegen de pijn van een aantal nare gebeurtenissen uit haar kindertijd. Hier kijken we samen naar, ze doorvoelt haar pijn op een gecontroleerde manier en kan deze vervolgens loslaten.

Ze wordt steeds liever en begripvoller naar zichzelf toe en komt meer in contact met haar gevoel. Ze durft steeds meer een bewust onderzoekende houding naar zichzelf toe aan te nemen.

Thuis maakt ze meer ruimte voor haar unieke creativiteit. Ze schildert steeds vaker en maakt collages. In een paar maanden tijd zie ik een vrouw die veel zachter en liever is geworden voor zichzelf.

Een vrouw die meer balans ervaart tussen haar denken en voelen. Ze voelt zich blij, opgelucht en kijkt met veel vertrouwen naar haar toekomst.”

Kijk voor meer informatie op de website

De Steiger 77, unit 19b, Almere | 06-51745149 suzan@expressie-gewaarzijn.nl | www.expressie-gewaarzijn.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).