Column

Yoga en ontspanning

Yoga en ontspanning

01-07-2019

Zoals dat voor ons allemaal geldt: wat je vaak en lang doet wordt vanzelfsprekend. Soms is het goed om eens met frisse ogen naar je eigen activiteiten te kijken. Of te laten kijken. Ik geef al 17 jaar vrijwel dagelijks yogalessen, op klassieke Indiase leest en doe dat nog steeds met veel plezier. Een aantal dingen die ik in mijn yogapraktijk doe zijn voor mij dagelijkse kost, een deel van mijn routine. Het valt dan niet meer op, het is bij me gaan horen.

Nu heb ik het genoegen dat onze jongste zoon voor de afronding van zijn opleiding een onderzoek moest doen. En mócht doen naar Ganesha Almere. Zodoende keken ‘vreemde’ ogen nog eens naar al die dingen die vanzelfsprekend zijn geworden.

En hij stelde vragen, vragen en nog eens vragen. ‘Waarom doe je dit zo?’ ‘Heb je wel eens overwogen om dingen anders te doen?’ ‘Heb je jouw bezoekers wel eens gevraagd wat ze er van vinden en of ze iets missen?’ Een lesje kom-uit-je-comfortzone.

Hopelijk levert het onderzoek in elk geval 1 ding op: dat onze zoon zijn opleiding kan afronden. Maar dat is op dit moment van schrijven nog niet bekend.

Wel bekend is zijn advies om meer en beter duidelijk te maken dat Ganesha Almere niet alleen staat voor klassieke yoga. Wij hebben de kennis en ervaring in huis om belangstellenden heel gericht op verschillende aspecten een training te geven. Onderdelen daarvan kunnen wij er uit lichten en apart, in een overzichtelijk blok, aanbieden.

En eigenlijk is dan het toverwoord ‘ontspanning’.

Naast de klassieke yoga gaan wij ons aanbod stapje voor stapje uitbreiden met zaken die bijdragen aan ontspanning.

De komende vakantieperiode zal ik benutten om te ontspannen. Maar ook om nieuwe activiteiten voor te bereiden. Zoals een meditatiecursus. Of een slaaptraining voor mensen met slaap-problemen. Of yoga voor tweetallen. Of yoga voor mensen met fysieke beperkingen. Of training adembeheersing.

Och, mensen. De yoga is zo rijk en heeft zoveel te bieden. Aan bezinning, verdieping, fysiek welzijn.

En aan ontspanning…

Ganesha Almere | Rodinweg 59 Almere | 06-53744367 | Astrid Boutkan en Frans Zwagemakers | www.ganesha-almere.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).