Opvallen? Adverteer in Bruist

Bruisende Zaken

Kunst aan het Hof krijgt vervolg in maart 2023

Kunst aan het Hof krijgt vervolg in maart 2023

22-02-2023

Kunst aan het Hof, de exclusieve kunstbeurs van het noorden, krijgt na de eerste succesvolle editie een vervolg van 22 tot en met 26 maart 2023. De Havezate van resort Hof van Saksen bij Assen/Groningen is opnieuw het toneel voor 16 toonaangevende galeries en kunsthandelaren met topstukken uit hun collecties kunst, antiek, sieraden en design. Kunst aan het Hof is een initiatief van Grietinus Harms van kunsthandel Collectie Harms Rolde.

Tweede editie 

De organisatoren en deelnemers van de eerste kunstbeurs Kunst aan het Hof zijn zeer tevreden over de aandacht en al het bezoek dat vorig jaar werd ontvangen. Naar een tweede editie wordt dan ook reikhalzend uitgekeken. Opvallend zijn de uitstekende verkopen, ook aan musea, zoals unieke art deco stukken die in de collectie van het Drents Museum terecht zijn gekomen. Bovendien vond een paar duizend kunstliefhebbers en verzamelaars uit het hele land de weg naar Nooitgedacht. Oprichter Grietinus Harms van Collectie Harms Rolde ziet deze tweede editie met vertrouwen tegemoet: "Dat alle deelnemers van het eerste uur weer meedoen vind ik op zich al een succes." 

 

Kunst in het noorden 

De authentieke Havezate, hoofdgebouw van Hof van Saksen, biedt wederom onderdak aan de intieme verkooptentoonstelling met enkel PAN-deelnemers. Een kleine 20 exposanten krijgen er alle ruimte om hun collectie te tonen in de lichte, gastvrije omgeving. Onder hen bevindt zich Hein Klaver Kunsthandel, die z’n opwachting maakt met een frisse aquarel van de Nederlander Johannes Evert Hendrik Akkeringa (1861-1942). De impressionistische toets waarmee de kunstenaar een moeder en haar kind in de duinen weergeeft, doet volop recht aan zijn naam en faam als tweede generatie Haagse school schilder. Voor een divers aanbod juwelen zorgen onder meer HA-Juweliers en The old Treasury. Daar is bijvoorbeeld een bijzondere gouden armband uit ca. 1970 van Georges Lenfant te zien. Het atelier van de Fransman werd wereldberoemd in de jaren 1970. Hij was dé specialist in gevlochten gouden sieraden en grote huizen als Van Cleef & Arpels, Cartier en Hermès kwamen naar hem toe voor deze unieke stukken. Collectie Harms Rolde zelf trekt aandacht met onder meer een groot gouden beeld van William Sweetlove. De Cloned Bulldog is een typisch postmodernistische sculptuur die een heel actueel onderwerp uitdraagt: "Een wereld zonder plastic is ondenkbaar," aldus de kunstenaar. "Maar ‘plastic’ zelf is het probleem niet. Het is aan ons om er verantwoordelijk mee om te gaan." Zijn kleurrijke beesten zijn inmiddels over de hele aarde te vinden. 

 

Voorlopige lijst exposanten Kunst aan het Hof 

Antes Art 1900 | Kunsthandel Richard ter Borg | Douwes Fine Art | HA-Juweliers | Collectie Harms Rolde | Hein A.M. Klaver Kunsthandel | Heutink Ikonen | Kunstconsult 20th century art & objects | Remco van Leeuwen Antiquair | Galerie Lieve Hemel | Kunsthandel Pygmalion | Jacob J. Roosjen Specialist Europees Zilver | Kunsthandel Studio 2000 | The old Treasury | Kunsthandel E.J. van Wisselingh & Co, Willem de Winter. 

 

Omgeving Havezate 

Rondom de Havezate zijn prachtige tuinen aangelegd, ontworpen door tuinarchitect Piet Oudolf, bekend van vele gerenommeerde projecten zoals op de High Line in New York en, dichter bij huis, rondom Museum Voorlinden. Het landschap telt vele sculpturen, waarlangs een speciale wandelroute leidt. Recent is er het monumentale beeld ‘Trials of Gavin’ van Amerikaan Jason Myers (*1972) geplaatst. Eerder trok het veel bekijks op verschillende Lowlands Festivals in Nederland en het centraal station in Zwolle. Op en nabij Hof van Saksen in Nooitgedacht zijn diverse lunch- en dinermogelijkheden te vinden. Verder ligt in de nabije omgeving het Drents Museum in Assen, partner van de beurs (op 15 minuten rijden van de kunstbeurs) en het Groninger Museum (op slechts een half uur). Een bezoek aan de kleurrijke tentoonstelling Gianni Versace Retrospective, met tal van creaties van de excentrieke Italiaanse modeontwerper (Groningen) of Neo Rauch – Wegzehr, met werk op papier van de wereldberoemde Duitse kunstenaar (Assen), is goed te combineren

 

Openingstijden & locatie 

Kunst aan het Hof vindt plaats van woensdag 22 t/m zondag 26 maart 2023. 
De beurs is dagelijks geopend van 11.00 tot 18.00 uur. 
Locatie: Hof van Saksen, Borgerderstraat 12, 9449 PA Nooitgedacht (nabij Assen/Groningen). Er is ter plaatse ruime parkeergelegenheid (P1, P4 en parkeerplaats daggasten). 
Voor bereikbaarheid met openbaar vervoer zie https://kunstaanhethof.nl/bezoekersinfo 

 

Entree 

Dagkaart: € 10,- per persoon (aan de deur). Kaarten met € 2,50 korting zijn te bestellen op https://kunstaanhethof.nl/

 

Organisatie 

Kunst aan het Hof is een initiatief van Grietinus Harms van Collectie Harms Rolde. In de organisatie wordt hij geassisteerd door Johan & Edith Rissik van InterEvent. 

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN

LEES ONZE COLUMNS

Cannabis College
Cannabis College
Amsterdam Bruist

Molen de Gooyer
Molen de Gooyer
Amsterdam Bruist

Portugese synagoge
Portugese synagoge
Amsterdam Bruist

Het Amsterdam Tulip Museum
Het Amsterdam Tulip Museum
Amsterdam Bruist

Station Amsterdam Centraal
Station Amsterdam Centraal
Amsterdam Bruist

Motel One Amsterdam
Motel One Amsterdam
Amsterdam Bruist

 Melrose Hotel
Melrose Hotel
Amsterdam Bruist


Amsterdam Bruist


Olympic Hotel
Olympic Hotel
Amsterdam Bruist

In de Wildeman
In de Wildeman
Amsterdam Bruist

Winkel 43
Winkel 43
Amsterdam Bruist

‘t Papeneiland
‘t Papeneiland
Amsterdam Bruist

’t Vliegertje
’t Vliegertje
Amsterdam Bruist

Toki
Toki
Amsterdam Bruist

Restaurant Watergang
Restaurant Watergang
Amsterdam Bruist


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


11003 - The 1:1 dieet met Liesbeth Mooij